Stadion: Stadion Lebeke-Aalst
Lebeke en Berchem bakken er niks van
Steven Bologne

Het bijzonder klein terrein van Lebeke-Aalst lag er gezien de weersomstandigheden nog goed bij. Wat er zich op het terrein afspeelde was minder fraai, deze partij mag gerust tot één van de zwakste van het seizoen gecatalogeerd worden.

De partij zat van bij de meet af stevig op slot. Lebeke-Aalst trok voor eigen doel een muur op en kwam er gestaag al eens uit zonder voor veel doelgevaar te zorgen. De bezoekers hadden overwegend balbezit, verder dan de zestien meter raakten de schutters van Berchem niet. Na twintig minuten kon Joris Van Cleemput van op afstand uithalen, doelman Tom De Schamphelaire kon het schot makkelijk onschadelijk maken. De volgende kans viel voor de voeten van Nico Praet, Alan Wolfaert werkte met de vuisten weg. Op het halfuur dreigde de thuisploeg tweemaal op hoekschop, verdediger Frederik Janssens diende tot tweemaal toe in te grijpen. In de slotfase verscheen Sven Gheeraert aan de tweede paal, hij schoot overhaast naast.

Ook de tweede helft bracht weinig beterschap. Kansen die we uit noodzaak kansen dienden te noemen waren zeer schaars. De eerste kans na de pauze was meteen raak, Koen Tackaert mocht aan de tweede paal vrijstaand inschieten; 1-0. De reactie van Berchem volgde meteen via John Kanu, doelman De Schamphelaire tikte in hoekschop. Op de eerste degelijke actie van de wedstrijd moesten we wachten tot minuut 75, John Kanu werd echter van de sokken gelopen in de zestien, zonder gevolg. Vlak voor tijd schoof diezelfde Kanu de bal nog voorlangs.

Na de wedstrijd werd scheidsrechter Pieter Bonduel fel belaagd door de bezoekende spelers en supporters nadat die een strafschop niet floot. Op weg naar de kleedkamer drong een onbekend iemand de neutrale zone in en spuwde recht in het gelaat van de spelleider van dienst. Lebeke-Aalst haalt het zo met het kleinste verschil van Berchem, al verdiende geen van beide ploegen ook maar één punt.

Scheidsrechter: Pieter Bonduel
Geel: Joris Van Cleemput en Tom De Jonghe (Berchem)
Doelpunten: ’68 Koen Tackaert 1-0

LEBEKE-AALST: De Schamphelaire, Tackaert, Van Der Stuyft, Buyl, Goossens, Degroote, Praet (’83 Dhaenens), Noterman, Schiettecatte, Haezebrouck (’89 Coenen) en Gheeraert (’56 Vandevoorde)

BERCHEM: Wolfaert, De Jonghe, Suply, Sukama, Janssens (’79 El Hasani), Mewis (’72 Vandenbussche), John Kanu, Delalieux, Snoeck en Van Cleemput (’63 Musa Kanu)