Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem haalt het van Grimbergen
Steven Bologne

Berchem Sport kreeg met de komst van Grimbergen een haalbare kaart in het Ludo Coeckstadion. Op het veld vertaalde zich dit ook in een groot overwicht voor de Antwerpenaars, alleen het vizier stond niet op scherp.

Berchem trok meteen ten aanval met Vandenbussche die een scherpe voorzet uit z'n sloffen toverde, Kevin Geerts kopte in hoekschop. Een verre inworp van Van Aelst, Peytier verlengde met het hoofd, doelman De Valck pareert, Kanu schoott snoeihard overhoeks binnen, 1-0.
Berchem zette door en creëerde kans na kans. Opnieuw een verre inworp van Van Aelst, Vandenbussche kopte een metertje naast. Sukama gooide na negen minuten een bal voor doel, Kanu kopte in het zijnet. Cristobal Embrechts vuurde na tien minuten een schot op doel af, de bal week af op een verdediger en De Valck pakt niet zonder moeite. Frederik Janssens dweilde de linkerflank af met een gemeten voorzet totbij Vandenbussche, die schoot voorlangs. Tom Schipper zag enkele seconden later zijn hard schot geblokt terwijl Peytier zijn kopbal van de lijn gekeerd zag.

Net voor het halfuur opnieuw een verre inworp van Van Aelst tot bij Kanu, die op doel kopte, doelman De Valck moest zich uitrekken om een doelpunt te voorkomen. John Kanu schoot de volgende kans van Berchem van in de kleine baklijn over doel.
Mooi samenspel tussen Vandenbussche, Kanu en Sukama zette de volgende kans in, Schipper trof doelman De Valck op zijn weg. Een verre run van Embrechts werd in de zestien foutief afgebroken, strafschop. Schipper zette zich achter de bal, de bal spatte uiteen op de paal. Onbegrijpelijk hoeveel kansen Berchem bijeenvoetbalde zonder te scoren. Vandenbussche stond vlak voor de pauze oog in oog met De Valck, de zwakke stifter werd nog gepakt. De eerste kans van Grimbergen viel vlak voor het fluitsignaal, Arnaud Bras schoot echter overhaast hoog over.

Berchem had het zichzelf vooral moeilijk gemaakt in de eerste helft, de score had veel hoger moeten oplopen. Grimbergen kwam beter uit de kleedkamer, Horasanli dwong doelman Wolfaert tot een redding. Aan de overzijde kwam Schipper alleen in de zestien, hij schoot te overhaast naast. Rachid Hmouda zorgde voor een gevleide gelijkmaker door een foutje in de thuisdefensie af te straffen. Pijnlijk voor de thuisploeg, maar het trok opnieuw ten aanval. Embrechts schoot aan de rand van de zestien millimeters naast. Minder kansen dan de eerste helft voor de thuisploeg, maar het bleven er toch een heel pak. Delalieux haalde verschoeiend uit, De Valck hield zijn ploeg overeind. Een sterke Frederik Janssens rolde even later de linkerflank van Grimbergen op, zijn schot ging naast. Tom Schipper maakte zijn penalty-misser van de eerste helft dan toch goed, na goed voorbereidend werk van Kanu schoot de spits van Berchem droog in de bovenhoek binnen; 2-1. Vlak voor het einde kon Berchem de zege wat meer glans geven, maar de kopbal van Delalieux werd van de doellijn gekeerd.

Een verdiende zege voor Berchem. Grimbergen gaat met 1 op 12 nog een moeilijk seizoen tegemoet.

Scheidsrechter: Stijn Eben
Geel: Van Aelst, Schipper en Delalieux (Berchem) – Hmouda, De Meyer en Bras (Grimbergen)
Doelpunten: ‘4  John Kanu 1-0, ’70 Rachid Hmouda 1-1 en ’79 Tom Schipper 2-1

BERCHEM: Wolfaert, Huygelen, Van Aelst, Sukama Muendo, Schipper (’81 Buysse), Janssens, Embrechts (’90 Van de Poel), Kanu, Delalieux, Vandenbussche (’87 De Jonghe) en Peytier

GRIMBERGEN: De Valck, Horasanli (’79 Van Hecke), Geerts, De Meyer, De Backer, Benr’haim (’45 Wellemans), Baudet, Bruynninckx, Bras, Van Winckel en Hmouda