Berchem Sport
Eendracht Opstal
Datum: 23/10/2005 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Ludo Coeckstadion
Opstal wint op het veld van Berchem
Steven Bologne
| 0 reacties
Opstal wint op het veld van Berchem
Foto: © SC

Berchem Sport begon het best aan de wedstrijd en had overwegend balbezit. Tom Schipper kopte de eerste doelkans recht in de handen van Ivan Parijs. Eendracht Opstal beperkte zich tot verdedigen waardoor vooral Berchem in het spel voorkwam. Na ’18 trok Tom Mewis op wandel aan de rechterzijde, zijn voorzet werd door Benjamin Smet met de handen beroerd, de logische strafschop volgde echter niet.

Opstal kwam slechts één keer voor het doel van Alan Wolfaert, Steve Van Mieghem besloot torenhoog over. Berchem prikte gevaarlijker tegen via Mathieu Vandenbussche, die nam aan en besloot in de korte hoek, doelman Parijs tikte in hoekschop. Berchem trok resoluut de aanvallende kaart maar in de zestien toonde de bezoekende doelman zich heer en meester. De rust werd ingegaan bij een scoreloos gelijkspel.

Na de pauze kwam Opstal voetballend beter uit de kleedkamer, de eerste kans was toch voor Berchem. Schipper verlengde een voorzet van Vandenbussche in de handen van Parijs. Aan de overzijde gooide Wouter Vaeyens een vrije trap in het pak, Omar Goundafi verlengde perfect met de achterzijde van het hoofd; 0-1. Een zwak Berchem trachtte tevergeefs de bakens te verzetten, de kleine achterstand bracht echter nog hoop met zich mee. Op het kwartier bediende Vandenbussche opnieuw Schipper, zijn kopbal belande niet zo ver naast.

Twee minuten later leek de gelijkmaker een feit, de kopbal van Frederik Janssens scheert echter de bovenzijde van de lat. De ingevallen John Kanu haalde de achterlijn en bracht de bal voor doel, niemand kon er zijn voet tegen plaatsen. Een tekenend beeld van de wedstrijd. Musa Kanu nam op het halfuur een vrije trap, doelman Parijs miskeek zich maar het leder zoefde nipt naast de verste paal buiten. Opstal hield de rangen stevig gesloten en beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong, net voorbij het halfuur komt het er toch eens uit. Goundafi tikt de bal te ver voor zich uit, doelman Wolfaert kan al glijdend makkelijk pareren. Scheidsrechter Vanden Berghe had echter een overtreding gezien en floot tot ieders verbazing strafschop, dankjewel aldus topschutter Omar Goundafi; 0-2.

Diezelfde Goundafi had een hattrick aan de voet, hij besloot echter op de benen van Wolfaert. Een zwak Berchem kreeg de kans op de eerredder in de toegevoegde tijd, het schot van Van de Zande werd van de doellijn gekeerd. Voor Opstal zijn dit drie belangrijke punten waardoor het zijn stekje bovenin de rangschikking verstevigd. Bij Berchem noemde men de nederlaag een collectief falen nadat het overwegend balbezit had maar er weinig mee kon aanvangen.
 
Scheidsrechter: Christophe Vanden Berghe
Toeschouwers: 600
Geel: Van Aelst en Embrechts (Berchem) – Goossens en Aeyels (Opstal)
Doelpunten: ’56 en ’77  Omar Goundafi 0-1 en 0-2

BERCHEM: Wolfaert, Huygelen, Van Aelst, Sukama Muendo (’58 John Kanu), Schipper, Janssens, Embrechts, Van de Zande, Mewis, Musa Kanu en Vandenbussche

OPSTAL: Parijs, Harnie, Aeyels, Goossens, Smet (‘5 De Valck), Van Mieghem, Eeckhout, De Wilde, De Vits, Vaeyens en Goundafi