Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 9
Berchem probleemloos voorbij Verrewinkel
Steven Bologne

Rode lantaarn Rhode Verrewinkel ontving op de negende speeldag Berchem Sport. Berchem kon op verplaatsing nog niet winnen, de uitgelezen mogelijkheid dus om daar verandering in te brengen. Rhode kon nog maar één wedstrijd winnend afsluiten, thuis tegen Temse.

De bezoekers uit Berchem namen de beste start via Tom Mewis, zijn schot werd door de doelman in hoekschop gewerkt. Even later kopte Van de Zande op de vuisten van doelman Gavancha, via de rebound knalde hij de 0-1 op het bord. Nadien verwaterde de wedstrijd, Berchem controleerde de wedstrijd terwijl Rhode Verrewinkel de eerste speelhelft geen enkele kans kon bijeenspelen. Koffie werd er gedronken bij een 0-1 ruststand.

Na de pauze was het opnieuw eenrichtingsvoetbal troef, nu met enkele kansen meer als in de eerste helft. Tom Mewis schoot niet zo ver naast, even later trof John Kanu de paal op zijn weg. Mewis stuurde Van de Zande het straatje in, de goalgetter liet de kans niet onbenut en werkte koelbloedig af; 0-2. Nog geen twee minuten later mochten de bezoekers opnieuw feesten, Tom Mewis kreeg alle ruimte en kon makkelijk binnenduwen; 0-3. De frustratie bij de thuisploeg nam van dan af de bovenhand, Darquenne en Van Beneden werden elk binnen de vijf minuten met dubbel geel uitgesloten. Verder dan dat kwamen beide ploegen niet in een zwakke wedstrijd waarin Rhode Verrewinkel geen enkele kans kon afdwingen. Verrewinkel wacht een bijzonder zwaar seizoen in de onderste regionen van het klassement. [AN]

Scheidsrechter: Jeroen Van Lierde
Geel: Bakalli en Pasaoglo [Rhode]
Rood: Darquenne (2x geel) en Van Beneden (2x geel) [Rhode]
Doelpunten: ‘5 en ’60 Van de Zande 0-1 en 0-2, ’62 Mewis 0-3

Rode Verrewinkel: Gavancha, Vanhaelen, Van Beneden, Darquenne, Bakalli (’73 Kabou), Maliegri, Quaglia, Keppens (’29 Weemaels), Pasaoglo, Tsekouras en Russo

Berchem: Wolfaert, Huygelen, Van Aelst, Sukama, Janssens, Embrechts, Van de Zande (’76 Vandenbussche), Mewis (’75 Schipper), Musa Kanu, John Kanu en Delalieux (’79 De Jonghe)