Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 15
SK Opwijk wint bij Dilbeek Sport
Gentil Dossche

Al zeer snel werd de thuisploeg met de neus op de feiten gedrukt. Een bedrijvige Gregory Capidis zette voor vanop rechts en Dimitri De Buyser kopte de bezoekers al in de derde minuut op voorsprong (0-1). Capidis ging door op zijn elan, wat later trapte hij een vrijschop van rechts op de bovenkant van de lat. Toch slaagde Dilbeek er in langszij te komen de eerste maal dat zij voor het doel van Opwijk verschenen. Ahmet Turk zette voor en Roel Van Den Bergh nam Gunter Magits tegenvoets (1-1). Het zou slechts een zeldzaam hoogtepunt van de thuisploeg blijven. De wedstrijd kon nog voor de rust beslecht zijn: Capidis kopte een vrije trap van De Buyser voorlangs. In de 26ste minuut moest Alexis Sakalis zich toch een tweede maal gewonnen geven. Opwijk tekende voor een mooie aanval centraal langs Capidis, Mike Van Laethem en De Buyser en Dimitri scoorde zijn tweede van de dag (1-2). Capidis - hopelijk bent u die naam nog niet beu want hij zal nog meer terugkomen - ging door op links, kwam oog in oog met Sakalis, maar trapte voorlangs. Turk trapte voor Dilbeek nog eens in het zijnet maar net voor het rustsignaal kwam alweer Capidis moederziel alleen voor Sakalis, maar de thuisdoelman weerde diens poging met de voet.

Dilbeek probeerde in de tweede helft de bakens te verzetten, maar behoudens wat geharrewar voor doel konden ze nooit echt dreigen. Het verschil tussen beide ploegen bleef wel zeer lang beperkt tot een enkel doelpunt, waardoor de spanning nooit uit de wedstrijd verdween. In de 48ste minuut ging een schot van Capidis maar net naast. Op een 25-tal minuten van het einde stond Mohamed Camara 'Aziz' aan het kanon, Sakalis weerde de poging. Dilbeek verdedigde matig uit, waarbij Defrère de bal net buiten het strafschopgebied met de hand beroerde. De vrije trap van Wim Spinoy scheerde de bovenkant van de lat. Een goed kwartier voor tijd klungelde de thuisverdediging. Capidis intercepteerde een slecht uitverdedigen en ging alleen op Sakalis af. Opnieuw wist de thuisgoalie een doelpunt te voorkomen. Capidis had gezworen zijn neef in het doel aan de overkant te verschalken, al moest hij daarvoor wachten tot de allerlaatste minuut. Met een heerlijk hakje devieerde hij een voorzet van Koen De Coninck voorbij de verbouwereerde Sakalis (1-3).

Met 29 punten na de eerste ronde kan SK Opwijk met een zeer goed gevoel de winterstop ingaan.