Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 28
Opwijk morst met de kansen en verliest
Gentil Dossche

In het eerste kwartier leek het weer zo'n wedstrijd te worden zonder hoogtepunten. Er was in de vierde minuut wel een kopbal van Solomon over doel, maar verder was er niets te noteren.

Maar dan begon het. Eerst was er in de 18de minuut een aanval van de beide ex-Kampenhouters. Hans Van Ostaede ging door op links, zette voor doel, waar Koen De Coninck net te laat kwam om binnen te werken. Drie minuten later speelde Dimitri De Buyser met een slimme doorsteekbal Arsène Vandamme alleen vrij voor doel, maar die kreeg de bal niet onder controle en zo hobbelde die over de achterlijn.

Een vrije trap van De Buyser werd lichtjes van richting veranderd door Mike Van Laethem, maar de bal ging voorlangs. Opwijk bleef komen, een hoekschop van Vandamme kwam bij De Coninck die van net buiten het strafschopgebied de bal in een tijd net naast knalde. In de tegenaanval ging Solomon neer in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Dit was slechts een kort intermezzo, want op twee minuten tijd forceerde Opwijk drie kansen. In de 32ste minuut kwam Vandamme weer alleen voor doel, maar zijn schot was te zwak om Joeri Weygantt te verontrusten.

Iets later brute pech voor de bezoekers als een magistraal schot van De Buyser via de paal weer in het veld sprong. En nog in dezelfde minuut trapte Van Laethem voorlangs op pass van De Coninck. Kampenhout kwam ongedeerd uit die dolle vijf minuten en Kevin Schoeters zette zich door in de Opwijkse verdediging. Gelukkig ging zijn schot via een Opwijkse voet in het zijnet. In de laatste vijf minuten van de eerste helft had Opwijk weer drie kansen, onderbroken door een Kampenhoutse counter. Een hoekschop van De Buyser werd door Stanus op Weygannt gekopt. In de tegenaanval neutraliseerde Gunter Magits een poging van Solomon. Even later een nieuwe kans voor Van Laethem, die de bal echter niet goed raakte. Tenslotte nog eens van Laethem op doorsteekbal van Roel Van den Brande, maar zijn trap in één tijd ging over.

Als men uit zovele kansen geen doelpunt puurt, krijgt men het deksel op de neus. Dat ervoer Opwijk zes minuten na de pauze. Magits kon de poging van Simon Valgaerts nog pareren, maar de bal viel spijtig genoeg in de voeten van Solomon die de thuisploeg op voorsprong bracht (1-0). De Buyser kwam wat later alleen voor Weygantt, maar die pareerde spectaculair in hoekschop. In de 63ste minuut trapte Valgaerts de bal na geharrewar wel in doel, maar in de voorafgaande fase was Solomon afgevlagd. In de tegenaanval kreeg Van Laethem een nieuwe kans, maar zijn schot werd afgeblokt door een Kampenhoutse verdediger. Van den Brande probeerde het een kwartier voor tijd met een afstandsschot, maar dat ging voorlangs. Ook Kampenhout liet zich niet onbetuigd. Kevin Schoeters ging door op links. Zijn schot ging via een Opwijkse verdediger en de paal in hoekschop. Opwijk bleef proberen, maar telkenmale liet het geluk de bezoekers in de steek. Eerst miste de ingekomen Jimmy De Groeve zijn schot na voorzet van Knipping. Kort nadien pakte Weygantt een goede poging van Vandamme. Vijf minuten voor tijd onderschepte Weygantt een voorzet van De Groeve net voor de neus van Mike Van Laethem. In de laatste minuut werkte Van Laethem een voorzet van Van den Brande naast. Zoals het de traditie is geworden verloor Opwijk van de rode lantaarn, maar ditmaal waren de beste kansen wel voor de bezoekers, de thuisploeg had alleen een ietsje meer geluk.