Berchem Sport
Tempo Overijse
Datum: 02/12/2007 14:30
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Ludo Coeckstadion
Berchem blijft maar verliezen
Steven Bologne
| 0 reacties
Berchem blijft maar verliezen
Foto: © SC

De degradatietopper tussen Berchem Sport en Overijse kon maar op een matige opkomst rekenen. Berchem droop na negentig minuten opnieuw met lege handen van het veld en pakt zo in haar jongste zes wedstrijden slechts drie punten. De crisis duurt voort.

De bezoekers kregen de eerste kansen uit de partij. Robin Stroobants bediende Silvio Bresciani maar die knalde voorlangs. Stroobants liet zich niet veel later opnieuw gelden, deze keer werd zijn vrije trap in hoekschop gewerkt. De reactie van Berchem kwam er pas na een kwartier spelen, Kevin Pinson met de perfecte assist voor Tommy Meire die een voetlengte te kort kwam om binnen te schuiven. De kansen voor Berchem stapelden zich van dan af op. Matthieu Vandenbussche trapte een gat in de lucht, Frederik Janssens besloot hoog over doel. Doelman Tom Verelst moest een echte keer ingrijpen op een lage schuiver van Wim Walschaerts en een schotje van Sander Yzewijn van dichtbij. Vandenbussche nam het leer knap mee, legde breed op Yzewijn die een uitstekende kans naast trapte. Na een mooie aanval op links werd Vandenbussche afgezonderd voor Verelst, die met de benen opnieuw redding kon brengen. Diezelfde benen voorkwamen een doelpunt van Yzewijn die eveneens voor zijn neus opdook. Vlak voor de pauze kreeg Berchem een ijskoude douche. Sam Lavan bood de 0-1 na slecht wegwerken in geschenkverpakking aan, Xavier Brigode liet het niet onbenut; 0-1.

Na de pauze viel er nog maar weinig te beleven in het Ludo Coeckstadion. Een slap schot van Stroobants was het enige gevaar voor het uur. Berchem drukte de bezoekers meer en meer achteruit en dat zorgde al snel voor de verdiende gelijkmaker. Lavan had nog iets recht te zetten, hij sprong het hoogst en kopte het leer fraai voorbij Verelst; 1-1. Op de tegenaanval kregen de bezoekers enorm veel ruimte, Brigode had in een man meer situatie veel meer moeten doen maar verkoos het eigen succes. Aan de overkant kreeg de ingevallen Arnaud Bras een uitstekende kans, hij trof een uitstekend keepende Verelst op zijn weg. Ook Vandenbussche kreeg de bal na een snelle doorbraak niet voorbij de laatste man. Het Rooi werd met verstomming geslagen toen Axel Vergeylen met een mislukt afstandsschot uitpakte, doelman Steven Van De Bossche  ongelukkig weggleed en de bal miraculeus in doel verdween; 1-2. De Overijse bank door het dolle heen al zorgde de ingevallen Mohamed Berthé wel voor een domper door in de blessuretijd nog rood te vangen voor onnodig natrappen.
 
Berchem en Overijse delen nu de voorlaatste plaats.
 
Scheidsrechter: Kristof Mentens
Geel: Delalieux (Berchem)
Rood: Mohamed Berthé (Overijse)

BERCHEM: Van Den Bossche, Pinson, Van Damme, Meire, Vandenbussche (’85 Geuens), Walschaerts, Yzewyn, Embrechts (’85 Delalieux), Lavan, Van Der Heyden en Janssens (’60 Bras)

OVERIJSE: Verelst, Michiels, Delorge, Vergeylen, Brigode, Terlaeken, Stroobants (’75 Berthé), Bresciani (’85 Vercarre), Ngangue, Cunche, Van Crombrugge (’73 Van Houdt)