Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Keeper voorkomt puntenverlies Rupel Boom
Geert ROUSSEAU

De wedstrijd werd aangevangen met 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan Flor De Mulder.  Rupel Boom nam een blitzstart.  Amper enkele seconden na het startsignaal werd een eerste aanval opgezet; Nick Van Der Westerlaeken besloot echter op de doelman.  De steenbakkers bleven een vroege voorsprong najagen en via een hoekschop kon Kevin Geets opnieuw dreigen; zijn kopbal ging echter naast. Rond de elfste minuut werd een fout gemaakt op Nick Van Der Westerlaeken en ref Lecocq wees resoluut naar de stip.  Dé kans op de 1-0 voorsprong werd echter niet benut, want doelman Kayens van Léopold Ukkel kon de getrapte bal door Kevin Geets met de vuisten weren en de bal verdween nadien tegen de paal.  Rupel Boom bleef de betere kansen afdwingen maar bij een goede voorzet van Kenny Laevaert was niemand gevolgd en even later ging een schot van Jens Verroken voorlangs zodat de 0-0 score op het bord bleef staan.  Er werd nu minder goed gecombineerd en aardig wat slordige passes volgden elkaar op.  Af en toe nog wel eens een hoekschop waarbij werd getracht het hoofd van Jerry Poorters te vinden; zonder succes voorlopig.  De bezoekers uit Brussel probeerden dan maar vanop grote afstand hun kans; de bal van Steve Peyronnet ging echter hoog over.  Uit de eerste helft was al zeker gebleken dat Kevin Keets zeker zijn dagje niet had.

Na de rust werd opnieuw getracht toch op voorsprong te komen.  Evenmin kon nu een getrapte hoekschop door Frank Magerman door Jerry Poorters in doel worden gekopt.  Wat later een eerste ernstige dreiging door Léopold Ukkel; slechte pass van Jerry Poorters die de bezoekers toeliet op doel te trappen.  Gelukkig stond Jo Engelborghs paraat om verder onheil te voorkomen.  Rond minuut 58 kon dan eindelijk worden gefeest: zoveelste hoekschop waarbij ditmaal Nick Van Der Westerlaeken goed de bal volgde en hem in doel deed verdwijnen:1-0.  Wie nu had gedacht dat dit doelpunt bevrijdend zou werken, kwam bedrogen uit.  Rupel Boom ging nu eerder hun kleine voorsprong verdedigen en de bezoekers roken hun kans.  Rond de zeventigste minuut schoot Léopold Ukkel op de paal en wat later diende Jo Engelborghs een bal weg te boksen.  De scheidsrechter begon nu links en rechts onnodig met gele kaarten te zwaaien.  In een slotoffensief diende Rupel Boom massaal terug te plooien; amper drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd diende Jo Engelborghs een beroep te doen op al zijn kunnen.  De goed getrapte bal werd prachtig door hem van onder de lat weggetikt en over doel gezet.  Met zijn drie prachtige tussenkomsten was hij de absolute matchwinnaar.  Rupel Boom zet dus zijn zegereeks verder en kan al terugblikken op een perfecte start met 4 overwinningen.