beeBeerschot
Opwijk
Datum: 22/03/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 16
Opwijk krijgt een draai om de oren bij Wilrijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk krijgt een draai om de oren bij Wilrijk
Foto: © SC

Laten we een kat een kat noemen. Gezien het bedroevende spelpeil mag Opwijk nog van geluk spreken dat Wilrijk de tweede helft slechts met tien man stond. Zelfs dan bleek het nog te moeilijk om de thuisploeg te verontrusten.

De eerste kans was een afstandsschot van Glenn Janssens, dat de bovenkant van de deklat scheerde. Rond de 20ste minuut mochten de bezoekers voor de eerste maal van geluk spreken. Gunter Magits weerde een hard schot, maar kon de bal niet klemmen. De bezoekende verdedigers stonden er bij en keken er naar, zodat Glenn Pals zijn kans kon gaan. Andermaal bracht Magits redding. Wat later claimde de thuisploeg tevergeefs een strafschop nadat David Laseure een bal via de borst op de hand kreeg. Toen Michael De Greve in de fout ging op Davy Van Gestel ging de bal wel op de stip. Van Gestel zette de strafschop zelf om. De enige keren dat de bezoekers gevaarlijk konden zijn in de eerste helft was dat meer een gevolg van flaters van de thuisploeg dan door eigen kunnen. Raf Lenaerts legde op het halfuur terug op Wouter Goris, maar had Peter Vanden Bossche over het hoofd gezien. Gelukkig voor de thuisploeg was Goris net iets sneller op de bal om die buiten te trappen. Drie minuten voor de rust mocht Janssens ongehinderd doorlopen aan de rechterflank. Zijn voorzet werd binnengetrapt door Davy Van Gestel, die hoogst verbaasd moet zijn geweest over de grote vrijheid die hij kreeg. Net voor de rust haalde Jago Verheyen de doorgebroken Vanden Bossche langs achter neer en mocht naar de kleedkamers.
 
Het eerste kwartier na de pauze leek Opwijk dan eindelijk gebruik te willen maken van zijn numerieke meerderheid en versierde het enkele kansen. Sven Gheeraert ging door op links en zag zijn voorzet door Melvin Bouwmeester in een tijd over getrapt. Wat later probeerde diezelfde Bouwmeester het met een schot in de draai, maar Goris stond paraat. Nadien herviel Opwijk in dezelfde tamheid. Met nog een goed kwartier op de klok verscheen Davy Van Gestel, al dan niet in buitenspel, alleen voor Magits en zijn hattrick ging in de boeken. Nogmaals Van Gestel bood zich vier minuten voor tijd alleen aan voor Magits, ditmaal kon hij niet scoren. Aan de overkant mocht de thuisploeg van geluk spreken wanneer Goris een schot van Vanden Bossche afweerde, want die ging via paal en deklat weer het veld in.
 
KFCO Wilrijk: Goris, Bormans, De Jonghe, Van Gestel (88’ Van Loon), Delcour, Lenaerts, Thijs, Verheyen, Verelst (80’ Asante), Janssens en Pals (90’ Pycke).

KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, Stanus (20’ Gheeraert), Vanden Bossche, Laseure, De Greve, Bouwmeester (65’ Ben R’Haiem), Pannecoucke, De Buyser en Goumotsios.
 
Doelpunten: 27’, 42’ en 74’ Van Gestel (1-0, 2-0 en 3-0).
 
Gele kaarten: De Greve (27’), De Buyser (62’) en De Boeck (74’)
 
Rode kaart: Verheyen (45’)