Opwijk
Eendracht Zele
Datum: 18/01/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk heeft het knap lastig met Eendracht Zele
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk heeft het knap lastig met Eendracht Zele
Foto: © SC

In de eerste wedstrijd na de winterstop was het duidelijk dat KSK Opwijk nog niet terug op volle toeren is gekomen. Het had behoorlijk last met een tegenstrever die vrank en vrij probeerde zijn alles behalve rooskleurig klassement te verbeteren.

We mogen gerust stellen dat de eerste helft er een was om snel te vergeten. De wedstrijd lag perfect in balans, alleen kwamen de bezoekers voor doel wat te kort om voor echt gevaar te zorgen. Niet dat de thuisploeg veel kansen kreeg. Het was wachten tot de 33ste minuut alvorens men Bjorn Van Overbeke voor het eerst aan het werk zag op een schot van Christophe Goumotsios. Vijf minuten later was de mogelijkheid veel groter. Goumotsios speelde Peter Vanden Bossche vrij op links, maar Van Overbeke weerde prima af.
 
De kwaliteit van het spel verbeterde er eigenlijk niet op na de pauze. Toch kregen we eindelijk wat meer opwinding voor doel. Zele versierde zijn eerste kans van de wedstrijd in de 55ste minuut. Jamal Charifi zette voor en Pieter Van Den Abbeele kopte net naast. Zele kwam dan in de 69ste minuut op voorsprong. Maarten Cooreman rondde een goed uitgevoerde actie van de bezoekers af met een schuin schot voorbij Gunter Magits. Diezelfde Cooreman kwam wat later opnieuw oog in oog met Magits, maar nu was hij minder succesvol. Nog geen minuut later recupereerde Sven Gheeraert de bal in het middenveld. De bal kwam bij Dimitri De Buyser die zag dat Van Overbeke ver uit doel stond en deze met een fraaie lob net onder de deklat versloeg. Zele was een beetje aangeslagen door deze treffer, maar kon toch nog twee maal dreigen. Lennert D’Hollander bediende Istvan Blanckaert die voorlangs trapte. Ook Mathieu Vandenbussche probeerde het maar Magits gaf geen krimp. Vijf minuten voor tijd kregen de bezoekers de genadestoot. Dimitri De Buyser schoof een vrije trap van Sven Gheeraert net naast de paal binnen. In de blessuretijd moest Van Overbeke een schot van Mohamed Camara nog in hoekschop verwerken.