Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Gemeentelijk Sportcentrum Duffel
Duffel houdt Opwijk in bedwang
Gentil Dossche

Deze wedstrijd, waarin de thuisploeg de snelste en mooiste combinaties op de mat legde en de bezoekers de beste uitgespeelde kansen kregen, eindigde op een billijk gelijkspel.

Duffel wilde de bezoekers verstikken met snel en eentijdsvoetbal. Toch was de thuisploeg alleen gevaarlijk met enkele afstandsschoten. Al na een paar minuten moest Gunter Magits een verre trap van Kjell Vanderhaeghen van onder de deklat in hoekschop verwerken. Opwijk had het aanvankelijk moeilijk maar even voor het halfuur versierden de bezoekers de best uitgespeelde kans van de wedstrijd. Anthony Cabeke schilderde de bal perfect op het hoofd van De Buyser en met een ultieme reflex hield Van De Putte zijn netten nog schoon. Dat lukte hem net voor de rust niet toen Melvin Bouwmeester met een mooie omhaal de ruststand op 0-1 bracht.

Na de pauze weinig verandering in het spelbeeld. Opwijk zocht zijn heil in de tegenaanval en Duffel probeerde met combinaties de bezoekende verdediging het leven zuur te maken. Dat lukte echter niet echt en toch kwamen ze aan de verdiende gelijkmaker. De bezoekende verdediging gaf Johan Darcon te veel vrijheid bij een hoekschop en die versloeg Magits met een krachtige kopbal.

KFC Duffel: Van De Putte, Vergeylen, Darcon, Raymenants, Thielemans (75’ Dyckmans), Verbeeck, Goetelen, Van Linden, Vets (90’ Beyens), Vanderhaeghen (84’ De Cock) en Vergaelen.
KSK Opwijk: Magits, Tackaert, De Boeck, Stanus (84’ Camara), Vanden Bossche, De Greve, Pannecoucke, Bouwmeester (78’ Goumotsios), Cabeke, Gheeraert en De Buyser.

Doelpunten: 41’ Bouwmeester 0-1; 52’ Darcon 1-1.

Gele kaarten: De Boeck (37’) en Goetelen (73’)