Speeldag: Speeldag 29
V. Meldert slaat eindronde zelf aan diggelen
Gentil Dossche

De eindrondedromen van Verbroedering Meldert mogen worden opgeborgen. In de derby bij Eendracht Opstal liet de fusieploeg twee kostbare punten liggen en die breken zuur op.

Eigenlijk had de wedstrijd al na enkele minuten moeten gespeeld zijn. Twee keer ging de bal op de stip, na overtredingen op achtereenvolgens Boujemaoui (4’) en Van Belle (6’). De anders zo secure De Pauw knalde de eerste strafschop in de wolken en Heymans stopte de tweede. En wie morst met de kansen … Ben Kouidar zag Harnie ongedekt staan en Begeyn mocht vissen (14’). Lang duurde het feestje echter niet. Amazou bediende De Pauw en nu vlamde hij het leder staalhard binnen (15’). Bijna ging de thuisploeg met een voorsprong de rust in. Het schot van Schollaert spatte op de paal uiteen.

Weinig opwinding na de rust tot Van Wemmel op de lat kopte (58’). Aan de overzijde dwong Van Nyvel doelman Heymans tot een knappe parade. Met nog minder dan een kwartier op de klok liet Arys een reuzenkans onbenut. Madawa bediende Boujemaoui en nu klommen de bezoekers toch op voorsprong (84’). In de slotseconden sleepte Straetman van op de stip een gelijkspel uit de brand, na fout op Solis Sanchez.

E. Opstal: Heymans, Huyck, Van Wemmel, Van Der Cruyssen, Decuypere, Harnie, Schollaert (73’ Solis Sanchez), Straetman, Van Driessche (86’ Ozdamar), Ben Kouidar (82’ Aeti), Atilio.

VB Meldert: Begeyn, Coenen (28’ Wellens), Van Belle (78’ Sbaaiti), Van Nyvel, Amazou (61’ Arys), De Pauw, Leyman, Wauters, Madawa, Boujemaoui, Rinaldi.

Doelpunten: 14’ Harnie 1-0; 15’ De Pauw 1-1; 84’ Boujemaoui 1-2; 90’ Straetman 2-2

Gele kaarten: Ben Kouidar, Atilio, Madawa.