Opwijk
FC Duffel
Datum: 12/10/2008 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk houdt ongeslagen Duffel in bedwang
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk houdt ongeslagen Duffel in bedwang
Foto: © SC

Evenwichtige wedstrijd en billijk gelijkspel. Zoals zo vaak bleek de Opwijkse afwerking het zorgenkind. Voor de leiders, na Opstal, het tweede opeenvolgende puntenverlies.

Het eerste gevaar kwam op rekening van de bezoekers. William Verbeeck schoot voorlangs. De thuisploeg reageerde met een trap van Christophe Goumotsios die afweek op een verdedigend been. Kort voor het halfuur kreeg Kris Thielemans na een geharrewar de bal net niet over de doellijn. Aan de overzijde trapte Goumotsios recht op Kris Van De Putte. Een paar minuten later verslikte Mohamed Camara zich en Gert Goetelen gaf Gunter Magits het nakijken. Opwijk liet het niet aan zijn hart komen en knokte zich gaandeweg beter in de wedstrijd. Dimitri De Buyser verscheen alleen voor Van De Putte maar trapte naast. Een minuut voor de pauze was het dan wel raak. Sven Gheeraerts zette voor van op links en al vallend deponeerde De Buyser de bal perfect in de winkelhaak.
 
Na de koffie werden de leiders achteruit gedrukt. Van de Putte werkte een schot van Goumotsios in hoekschop. Duffel kwam er niet meer uit maar niettemin moest de thuisverdediging attent blijven. Met wat meeval kwam Verbeeck alleen voor Magits, maar deze liet zich niet verschalken. Opwijk bleef kansen creëren, al was de afwerking niet echt succesvol. Eerst kon Ben R’Haiem net niet bij een voorzet van de opgerukte Bart Pannecoucke. Even later verlengde Vincent Stanus een voorzet op de bezoekende portier. Een kwartier voor tijd haalde Van de Putte met een sublieme reflex een pegel van Ben R’Haiem uit de winkelhaak.
 
KSK Opwijk: Magits, Buelens, De Boeck, Goumotsios (76' Vanden Bossche), Stanus, Ben R’Haiem, De Greve, Camara, Pannecoucke, Gheeraert en De Buyser.

KFC Duffel: Van De Putte, Vergeylen, Darcon, Beyens, Janssens, Joosten (80’ Van Linden), Traizi (87’ Vets), Thielemans (60’ Bras), Verbeeck, Goetelen en Vergaelen.
 
Doelpunten: 30’ Goetelen (0-1), 44’ De Buyser (1-1).
 
Gele kaarten: Pannecoucke (45’) en Vergaelen (50’)