Speeldag: Speeldag 15
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk te licht bevonden voor Lyra
Gentil Dossche

Lyra was een klasse sterker dan Opwijk maar vergat om het volledig af te maken. De bezoekers kregen nog bijna het deksel op de neus in de laatste minuten.

Lyra na direct het initiatief en Suls moest in de voeten van de doorgebroken Van Gestel. Even later kon Tackaert een kopbal van Michiels op de lijn ontzetten. Toen Van Gestel opnieuw alleen voor Suls opdook miste hij niet. Even voor het halfuur rondde Van Gestel een zelfde scenario met brio af. Suls kon zijn team nog in de running houden toen hij een pegel van Jacobs uit de winkelhaak ranselde. Lyra bleef Opwijk onder druk zetten en de thuisploeg had geen antwoord.

Na de pauze kwam de thuisploeg dan toch wat scherper voor de dag. Toch bleven de bezoekers de wedstrijd rustig controleren. Aan het uur maakte Davy Van Gestel zijn hattrick vol op aangeven van Van Reeth. De thuisploeg bleef zwoegen en na een geharrewar voor doel besloot Bouwmeester in het dak van het doel. De laatste vijf minuten begon de bezoekende verdediging opeens paniekerig te spelen en Opwijk kwam tot twee maal toe zeer dicht bij een doelpunt. Eerst kon Verhaegen net niet bij een voorzet van De Greve. Nadien moest Lauwerys al zijn kunnen gebruiken om een schot van De Boeck in hoekschop te verwerken.

KSK Opwijk: Suls, Huyck (46’ Romero Gomez), Tackaert, De Boeck, Van den Bergh, Verhaegen, Vanden Bossche (83’ Boon), De Maeyer, De Greve, Gheeraert (46’ Bouwmeester), Solis Sanchez.

Doelpunten: 20’, 28’ en 60’ Van Gestel (0-1, 0-2 en 0-3) ; 79’ Bouwmeester (1-3).