Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Breeven
Bornem incasseert late opdoffer
Kevin Vanbuggenhout

Bornem geraakte in zijn eerste thuismatch van het seizoen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Grimbergen. Bornem leek lange tijd te gaan winnen, maar moest in de blessuretijd alsnog de gelijkmaker toestaan.

Na een dik kwartier spelen klom Bornem op voorsprong. De Bondt stond vrij en trapte al vallend via de lat binnen: 1-0. Bornem was de betere van Grimbergen, dat aanvallend weinig liet zien. In de eerste helft waren er niet al te veel grote kansen en de ruststand was dan ook 1-0.

In het begin van de tweede helft ging Bornem de druk fel opvoeren. Roelands kon de 2-0 op het nippertje verhinderen. Even later stevende Van Hoeylandt alleen op doel af, maar zijn lob ging de mist in. In de laatste twintig minuten zette Grimbergen alles op alles. Bornem bleef wel gevaarlijk op de counter. Van Hoeylandt verscheen opnieuw alleen voor doel, maar zag zijn schot gekeerd door doelman Lievens. Aan de overzijde ging een lob van Verstappen net over. Bornem kreeg nog één goede kans op de verlossende tweede treffer. De vrijstaande Stabel kon op doel koppen, maar Lievens pakte uit met een geweldige voetreflex. Bornem-doelman Baert moest nog gekwetst afgevoerd worden, zijn plaats werd ingenomen door Kenneth Thys. Die zou zich toch eens moeten omdraaien. Een inworp van Bogemans viel voor de voeten van Verstappen en de invaller trapte fraai de 1-1 tegen de netten.

Bornem verdiende de overwinning, maar vergat de kansen op een tweede doelpunt af te maken. Grimbergen zette in de slotfase alles op alles en lukte in blessuretijd de late gelijkmaker.

KSV Bornem: Baert(90' Thys), Ghijselinck, W. Koppen, T. Koppen, Francken, Van Waes, Stabel, De Bondt(69' Zahriou), De Wilde, Van Hoeylandt(80' Van Gool), Yzewyn

KSC Grimbergen: Lievens, Tack, De Sadeleer, Decoster(82' Peeters), Roelands, Stanus, Bogemans, Weynants, Jennart(70' Verstappen), Goundafi, Cadima(56' Fuso)

Doelpunten: 16' De Bondt 1-0, 90'+2' Verstappen 1-1

Geel: Weynants, De Wilde, Yzewyn en Van Waes

Scheidsrechter: Zeebroeck