Leopoldsburg
Hedera Millen
Datum: 05/05/2005 20:00
Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Eindronde: testwedstrijd
Stadion: Gemeentelijk Sportstadion
Leopoldsburg wint testmatch en is kampioen
Jimmy Wouters
| 0 reacties
Leopoldsburg wint testmatch en is kampioen
Foto: © SC

In vierde nationale C moest een testmatch beslissen over de titel. Leopoldsburg en Millen namen het tegen mekaar op in het Stedelijk Sportpark van Maasmechelen (Patro-stadion). Het was Leopoldsburg dat zich na het nemen van strafschoppen kampioen mag noemen.

De testmatch tussen beide Limburgse ploegen lokte enorm veel volk richting Maasmechelen. Zoveel dat de wedstrijd zelfs een 15-tal minuten vertraagd werd zodat alle toeschouwers tijdig binnen konden zijn. Het stadion was dan ook zo goed als uitverkocht. 

Die massale opkomst leek de spelers echter te verlammen. Beide teams begonnen door de hoge belangen erg aarzelend. De spelers speelden met schrik zodat de ene slordigheid de andere opvolgde. Het was dan ook tot de 26e minuut wachten op het eerste doelgevaar. Leopoldsburg kreeg een vrije trap net buiten de 16, maar Henderickx krulde hem net over het kruis. Enkele minuten later had Millen bijna de openingstreffer beet, maar de inzet van Proesmans werd net voor de lijn gekeerd. Helaas was het na die vijf minuten gedaan met het mooie voetbal en kropen beide ploegen terug in hun stellingen. 

Ook tijdens de tweede helft gaven beide teams mekaar geen duimbreedte toe. Vlak na de pauze kreeg Millen nog een kansje, maar de kopbal van Dogruel ging net over de dwarsligger. Millen probeerde iets meer te voetballen, maar durfde niet die druk naar voren uit te oefenen die nodig is om te scoren. Leopoldsburg ving Millen eenvoudig op, maar trok zelf ook niet ten aanval. Zo bleef de partij eigenlijk ver onder de verwachtingen steken. Op het moment dat iedereen zich opmaakte voor verlengingen, schoot Henderickx nog snoeihard op de deklat en ging Leopoldsburg ei zo na met de overwinnig lopen. 

Ook tijdens de verlengingen was eigenlijk bitter weinig te beleven. Millen had iets meer balbezit, maar zorgde niet voor doelgevaar. Vlak voor het einde van de eerste verlenging mocht Brusselaers nog alleen op doel afgaan, maar hij wist doelman Gielen niet te passeren. In de tweede verlenging gebeurde zo goed als niets, zodat penalty's moesten uitwijzen wie kampioen zou worden in 4C.

Tijdens de strafschoppenreeks toonde de spelers van Leopoldsburg zich het koelbloedigst. Zij schoten hun eerst 4 penalty's onverstoorbaar binnen, terwijl Millen slecht 1 tegen de netten wist te duwen. 

3e amateurliga C

 Eindronde: testwedstrijd