beeBeerschot
Lyra-Lierse
Datum: 29/03/2015 15:00
Competitie: 3e amateurliga C
Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Beerschot-Wilrijk voor tweede keer op rij ... KAMPIOEN!
Beerschot-Wilrijk voor tweede keer op rij ... KAMPIOEN!
Foto: © Photonews

De wedstrijd van Beerschot-Wilrijk tegen Lyra was al na 17 minuten beslist. Daarna keek iedereen met een oog op zijn gsm om af te wachten wat Hades tegen Pelt zou doen. Hades won, dus kon de champagne worden ontkurkt. Wat een

Johan Walckiers in Antwerpen

De wedstrijd van Beerschot-Wilrijk tegen Lyra was al na 17 minuten beslist en dus was het spannendste wat de Ratten de overige 73 minuten te doen hadden het volgen van hun spionnen in Hades, waar Pelt moest verliezen om kampioen te worden.

Gespeeld na 17 minuten

Dat gebeurde uiteindelijk ook, dus kon de veldinvasie gebeuren. Een mooie afsluiter van een erg mooie namiddag op het Kiel, waar er op geen enkel moment twijfel was dat het goed zou komen.

In die eerste 17 minuten had Dyron Daal al een schitterende goal gemaakt: bal met de borst meenemen en de te ver uitgekomen doelman Tanghe kon enkel nog een blik werpen op zijn vluchtschot dat tegen de netten belandde: 1-0 na vijf minuten.

Ratten mogen het titelfeest nu ook officieel inzetten: kampioeneeuuhh

Beerschot-Wilrijk speelt volgend seizoen in derde klasse. De gedoodverfde titelfavoriet maakte de verwachtingen waar en is vier speeldagen voor het einde zeker van promotie dankzij thuiswinst tegen Lyra en Pelt dat verloor in Hades.

Een dikke tien minuten later devieerde Ventose een voorzet voorbij diezelfde Tanghe en Lyra mocht zijn ambities om het Kielse feestje te verpesten al opbergen. Enkel nog die jongens van Pelt konden roet in het eten werpen.

Hades helpt een handje

Maar net na de rust brak het feestje uit op de tribunes: Hades had gescoord en op het veld deden de helden van het Kiel er nog eentje bij: een own goal van Obbers. En toen vijf minuten later in het verre Limburg de 2-0 viel kon het plezier echt niet meer op. Snoeys maakte er zelfs nog 4-0 van.

Beerschot-Wilrijk start volgend seizoen in derde klasse. Niet dat daar de laatste maand ooit twijfel over is geweest, maar het is leuk als je het officieel weet. Voor de Beerschot-fans weer iets om te vieren. En geen twijfel dat er ook volgend seizoen voor de titel zal gespeeld worden.