Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Stadion Bonheiden
Leest wint op het veld van Bonheiden
Bart Hermans

In tweede provinciale B stond zondagnamiddag het duel tussen KV Bonheiden en Leest op het programma. Het werd 2-5. Voor de thuisploeg scoorden Lambrecht en Jervis. Voor de bezoekers waren dit Catteeuw, Missé-Missé (2X), Schaerlaeckens en Somers.

Een blik op het klassement leert ons dat beide ploegen tot hier toe tien punten haalden uit zes wedstrijden. Ze stonden dan ook op een gedeelde vierde plaats. Dat maakte van deze derby een topper in het nog jonge seizoen. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Leest-verdediger Geerts speelde de bal te kort terug op zijn doelman waardoor Lambrecht alleen kon doorgaan.  Doelman Barra kwam echter gepast tussen. De verdediging van de thuisploeg had veel last met Jean-Jacques Missé-Missé, een naam die allicht een belletje doet rinkelen. De ondertussen 39-jarige spits speelde een belangrijke rol in deze wedstrijd. Met een mooi hakje bracht hij Catteeuw in stelling maar zijn schot werd gemakkelijk gepakt door doelman Stoops. Vlak voor het kwartier toonde Peeters een fraai staaltje dribbelwerk maar zijn voorzet/schot ging voorlangs. Even later kwamen de bezoekers uit Leest toch op voorsprong. Lufin versnelde op rechts en zijn voorzet werd door Catteeuw in het doel gewerkt. Iets voor het half uur drukte de thuisploeg even door. Doelman Barra kon een schot van  Vandenbemd eerst nog in corner duwen, maar in de daaropvolgende fase werd er toch gescoord. Maris zette voor vanop rechts en Lambrecht scoorde de gelijkmaker. Aan de overkant ging een schot van Teugels op de lat. Vijf minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Jervis. Hij zette zo de 2-1 ruststand op de bordjes

In het eerste kwartier van de tweede helft kon de thuisploeg wel wat dreigen maar het waren de bezoekers die op gelijke hoogte kwamen. We zagen Devos met een mooie actie, Missé-Missé had zijn voorzet maar binnen te leggen en scoorde de 2-2. Vier minuten later kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Invaller Somers zette zich door op links, zijn voorzet werd door Schaerlaeckens in doel getrapt. Twintig minuten voor tijd lanceerde Missé-Missé zijn ploegmaat Schaerlaeckens maar doelman Stoops kwam gepast tussen. Aan de overkant werd Johan Janssens neergehaald door Jervis. De scheidsrechter twijfelde niet en trok tot ieders verbazing meteen rood voor de kapitein van Bonheiden. Tien minuten voor tijd had Vos op aangeven van Schaerlaeckens de 2-4 aan de voet maar hij besloot over het doel van Stoops. Diezelfde Vos kon even later weer dreigen maar Stoops redde. Vlak voor affluiten kwam de thuisploeg nog dicht bij de 3-3 maar Barra duwde de bal in corner. Bonheiden zette alles op alles en werd in de allerlaatste minuten nog tweemaal uitgespeeld. In de negentigste minuut werd Somers alleen doorgestuurd en die kon de 2-4 achter de uitgekomen Stoops leggen. In de toegevoegde tijd werd het zelfs nog erger voor de thuisploeg. Jacobs kon alleen doorgaan maar zijn schot ging op de lat , een goed gevolgde Missé-Missé knalde de 2-5 eindstand op de bordjes.

In de rangschikking staat Rapid Leest nu op een vierde plaats op zes punten van leider Nijlen dat vandaag zijn eerste punten verloor op het veld van AC Olen. Bonheiden vinden we terug op een zevende plaats.

KV Bonheiden: Stoops, Maris, Andries (28’Rottiers), Vandenbemd, Lambrecht, De Munck, Van Houdt, Dumon, Jervis, Hendricxk, Verrijdt (69’ Bosschaerts)

Rapid Leest: Barra, Janssens, Devos, Lufin (58’Somers), Vos, Moerenhout (65’Jacobs), Teugels, Catteeuw, Geerts, Missé-Missé, Peeters (38’Schaerlaeckens)

Gele kaart: 90' Stoops
Rode Kaart: 72' Jervis

Doelpunten: 19' 0-1 Catteeuw, 28' 1-1 Lambrecht, 36' 2-1 Jervis, 58' 2-2 Missé-Missé, 62' 2-3 Schaerlaeckens, 90' 2-4 Somers, 90'+1 2-5 Missé-Missé