Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stade de la Neuville
Cercle veel te zwak voor bekervoetbal
Daniel Jamro

Charleroi Marchiènne, momenteel op een 15de plaats in derde klasse B met maar 9 punten uit 12 wedstrijden kreeg thuis Cercle Brugge op bezoek.

De thuisploeg kwam op voorsprong via Lamonaca. Boi zorgde er al snel voor dat de bordjes in evenwicht stonden.  Cercle speelde op het niveau van een derde klasser, waardoor Charleroi weinig moeite had om gelijke trent te houden.  De ruststand 1-1 was hiervan een logisch gevolg.

Cercle Brugge maakte het zichzelf nog moeilijker in de 2de helft, het liet de derde klasser duidelijker in de wedstrijd komen en zelfs de betere ploeg worden. De manier van spelen van Cercle was echt ondermaats.  Meer dan verlengingen kon het niet meer verwachten na een zeer zwakke 2de helft waarin de thuisploeg, jammer voor hen, niet tot scoren kon komen.

Tijdens de verlengingen werd het spel iets trager, de thuisploeg werd moe en er kwamen toch een paar kansen voor de bezoekers maar een doelpunt kwam er niet. De verlengingen bleken een verlengde van de wedstrijd te worden, Cercle kon geen afstand doen van Olympic.  Cercle durfde ook geen risico's te nemen.
Tegen het einde van de 2de helft bleven de 4 verdedigers achteraan... bij 1 aanvaller... onbegrijpelijk dat een eerste klasser niet meer lef voor de dag kon brengen.

In de strafschoppen kreeg Olympic wat het verdiende, de kwalificatie voor de volgende ronde. Olympic scoorde 3 maal vanop de stip terwijl Cercle dat maar 1 keer kon.