Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Schiervelde
Roeselare probleemloos door
Thomas Dubois

KSV Roeselare had geen enkel probleem met de stugge vierdeklasser Mol-Wezel. De West-Vlamingen scoorden drie keer en gaven bijna geen kansen weg tegen de leider in vierde klasse C. Roeselare mag zich opmaken voor de volgende ronde.

Kpaka kwam terug in de ploeg ten koste van de geblesseerde Barbé. Mol-Wezel –met Patrick Goots aan de aftrap- begon uiterst verdedigend met twee verdedigende middenvelders. Dat lukte aanvankelijk aardig, Roeselare werd goed opgevangen. Het kon wel niet verijdelden dat de West-Vlamingen enkele kansjes creëerden. Smits knalde eerste naast waarna Peeters een voorzet van Martijn Monteyne over kopte. De 1-0 kwam er toch, Smits had een hoekschop van Oyen maar binnen te lopen. Mol-Wezel genekt op een stilliggende fase. En dat zou niet de laatste keer zijn want even later was het Vaesen die een vrije trap van De Vleeschauwer tegen de netten kon koppen.

Echt dreigen kon de Kempense club niet in de eerste helft. Verder dan een kansje voor Aerts kwam het niet. De tweede helft was een maat voor niets. Roeselare domineerde en kon de score nog uitdiepen. De Vleeschauwer ging door op rechts, kon terugleggen en Paul Kpaka knalde de 3-0 eindstand in het dak van het doel. [AN]