Speeldag: Ronde 4
Stadion: Burgemeester Thienpondstadion
KSV Oudenaarde bekert verder
carol Vander Cruyssen

KSV Oudenaarde mag zich, na 2-1 winst tegen Cappellen, opmaken voor een trip naar Lommel om het in de volgende ronde van de Cofidis-cup op te nemen tegen fusieploeg KSK United dat vorig jaar nog de eindronde speelde in 2de klasse.

De wedstrijd startte zonder studieronde, want in de eerste minuut onderschepte Versyp een te korte terugspeelbal, maar werd goed afgeblokt door de doelman. Het wedstrijdritme lag onmiddellijk vrij hoog en de match golfde goed op en neer. Na 10 minuten kwam KSVO ietwat verrassend op voorsprong via een vrije trap. Iedereen verwachtte een harde knal met de rechter van Koen De Vleeschauwer, maar het was de jonge Mathias Schamp die vriend en vijand verraste met een listig geplaatst balletje in de linkerbenedenhoek. Doelman Ferket stond erbij en keek er naar. Meteen een droomstart voor de thuisploeg. De fysiek sterke bezoekers probeerden meteen de bakens te verzetten. Zo moest Malfait, laag uitvallend, heel attent reageren op een gevaarlijke vrijschop van Chergui. Cappellen bleef via een bedrijvige Sampil Sekou zoeken naar een barst in de thuisverdediging, maar het was opletten geblazen voor de tegenprikken, telkens Schamp aan de bal kwam. Onmiddellijk nadat Stevens zijn kopbal iets te hoog richtte, verdubbelde de thuisploeg zijn bonus. Ditmaal was het Bernaert die zijn rechterflank oprolde en zijn voorzet naar het penaltypunt werd door een paar verdedigers gemist en kwam terecht in de voeten van Versyp die knap binnentrapte. Oudenaarde bleef nu de best combinerende ploeg en Versyp miste op voorzet van alweer Bernaert op een haartje de 3 – 0. Even later kopte Sandy Martens een voorzet van Schamp te zwak in de armen van een attente Ferket. Op slag van rust zorgde ex-KSVO speler Sampil bijna voor de aansluitingstreffer, maar zijn deviatie ging nipt naast.

De bezoekers kwamen furieus uit de kleedkamers en de KSVO-verdediging gaf al te gemakkelijk een hoekschop weg. Het schot van Stevens bleef hangen in het pak en Djamba Shango was er als de kippen bij om Cappellen opnieuw in de match te tillen. Aan de overzijde kende Tom Raes brute pech toen hij een vrijschop tegen de onderkant van de lat kopte. Cappellen trok met man en macht op zoek naar de gelijkmaker maar pogingen van Allachi en Stevens gingen over of naast. Op tegenaanval bediende De Vleeschauwer mooi Bernaert en diens lage voorzet naar het penaltypunt werd voor de aanstormende Versyp nog net in hoekschop getipt. Op het uur was KSVO er opnieuw dichtbij, maar de kopstoot van Martens, op vrijschop van Jansssens ging nipt naast. Het spel werd wat bitsiger en de moegestreden Versyp werd na een gele kaart vervangen door Issa Traoré, kleurtje dat Sampil even later ook onder de neus kreeg. Ook op een kopslag van De Vleeschauwer kreeg de thuisploeg zijn bevrijdende 3de treffer niet en aan de overkant schoot Sampil in de draai een metertje naast.

De laatste 10 minuten was de spanning echt te snijden! Eerst veegde Ferket met een wereldsave de bal van de lijn na een mooie combinatie tussen Bernaert en Schamp en aan de overkant schoot Rizki te egoïstisch in het zijnet. Het slotoffensief van de bezoekers leverde nog een kopkans op voor Chergui, maar zijn bal likte de buitenkant van de paal.

Vreugde bij KSVO na een hard bevochten zege, zware ontgoocheling bij de bezoekers die zeker met opgegeven hoofd Oudenaarde mochten verlaten en een gevaarlijke klant zullen worden in de B-reeks van de 3de klasse.

KSVO: Malfait, Brewaeys, Janssens,  Wallez, Raes, De Vleeschauwer (80’ Dejonckheere), Vandenbroeck, Versyp (66’ Traoré), Bernaert, Schamp (88’ Vandenbossche), Martens.

R. CAPPELLEN FC: Ferket, Dekkers, De Vlaming (77’ Bouyfoulkitne), Rombouts, Allachi, Chergui, Sampil, Djamba Shango Nkunku, Stevens en Rizki

Doelpunten:  10’ Schamp 1–0, 25 Versyp 2–0 en 47’ Djamba Shango 2-1.

Gele kaarten: Versyp en Dejonckheere (KSVO) en Rizki en Sampil (RCFC).