gntKAA Gent
Germinal Beerschot
Datum: 23/12/2009 21:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/8 Finales
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Germinal Beerschot (Beker van België)

Volg de match tussen KAA Gent en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
AA Gent lootte voor zijn achtste finale in de Belgische beker Germinal Beerschot. Een wedstrijd van welles-nietes die op het scherp van de snee zal betwist worden. Het onderlinge duel stond eigenlijk op dinsdag geprogrammeerd, maar Gent wou liever woensdag spelen. Dat zag Germinal Beerschot dan weer niet zitten, tot KBVB-voorzitter François De Keermaecker met de vuist op tafel sloeg en beide teams verplichtte om op woensdag te spelen. Het laatste woord is hierover zeker nog niet gezegd, want de Antwerpse fusieclub speelt onder voorbehoud. In de competitie is Gent met een 18 op 18 ploeg-in-vorm. De laatste nederlaag leden de Buffalo's op eigen terrein tegen ... Germinal Beerschot. Gent stak de Antwerpenaren ondertussen wel voorbij in de rangschikking. De Oost-Vlamingen staan derde met 36 punten uit 19 matchen, Germinal Beerschot vierde met 32 punten uit 18 wedstrijden.
Opstellingen
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Hanstveit Erlend, Suler Marko, Wils Stef, Thijs Bernd, Leye Mbaye, Coulibaly Elimane, De Smet Stijn, Azofeifa Randall, Rosales Roberto, Lepoint Christophe.
Germinal Beerschot: Pacovski Tomislav, Monteyne Pieterjan, De Decker Wim, Clement Philippe, MacDonald Sherjill, Wanyama Victor, Monteyne Martijn, Dosunmu Tosin, Wamfor Justice, Mikulic Tomislaw, Goor Bart.
1
We zijn vertrokken voor een hopelijk interessante partij tussen Gent en Germinal Beerschot.
3
Dosunmu geraakt in de zestien in balbezit, maar Suler werpt zich in de baan van het schot.
7
De Smet probeert zich door te zetten, maar Pieterjan Monteyne is de Gentspeler net een stap voor.
10
Goor probeert zich te ontdoen van Lepoint, maar trapt dan de bal ongelukkig buiten. Ref Wouters gaat niet in op de vraag van de Germinal Beerschotspeler om een vrijschop te krijgen.
14
Wat een scrimmage voor het bezoekende doel. Eerst kopt Coulibally, de bal belandt in de voeten van Thijs die keihard uithaalt. Mikulic krijgt het leer op het hoofd en toont zich nadien ook nog eens attent vooraleer De Smet gevaarlijk kan worden.
16
Martijn Monteyne snijdt goed naar binnen en vindt Wanyama in de zestien. De 18-jarige Keniaan draait zich vrij en trapt dan recht op Jorgacevic.
22
Hanstveit gaat door op links, maar Clement kopt de voorzet van de Noor weg.
23
Goor trekt de counter van Germinal Beerschot op gang. Uiteindelijk belandt het leer bij Wanyama die recht op Jorgacevic knalt.
25
Goor speelt de bal iets te ver voor zich uit, krijgt een duw van Rosales, maar gaat dan met de voet vooruit door op Thijs. Het is echter Goor zelf die zich pijn doet in het duel.
26
Luc Wouters moet een brandje tussen Goor en Leye blussen. Er komt wat trek- en duwwerk bij te pas, maar de scheidsrechter lost het zonder kaarten op.
30
Oh la la, Pacovski is totaal niet bij de les. De bezoekende doelman pakt een terugspeelbal van Mikulic en krijgt een vrijschop tegen op enkele meters van het doel.
30
Weer een akkefietje. Coulibally duwt Clement weg, die op zijn beurt een tik uitdeelt aan de Senegalees.
32
 Gele kaart voor Tomislav Pacovski
Amai, wat een gedoe. Tweemaal fluit Wouters voor de vrijschop, tweemaal loopt Pacovski te vroeg uit doel terwijl niemand van Gent wil trappen.
32
Eindelijk kan de vrijschop getrapt worden, maar Pacovski veegt de vlam van Azofeifa weg.
33
En weer een kans voor Gent. Coulibaly kopt een hoekschop voorbij Pacovski, maar Monteyne brengt op de lijn redding. Hier ontsnapt Germinal Beerschot aan een achterstand.
38
Nu komt Gent goed weg. Op een vrijschop van Goor gaat iedereen onder de bal door. De Decker kan aan de tweede paal onvoldoende richting aan de bal geven, waardoor die uiteindelijk net naast het doel van Jorgacevic belandt.
40
 Gele kaart voor Mbaye Leye
Leye gaat door op PJ Monteyne nadat die de bal al gespeeld had.
44
Coulibaly kan een hoekschop van Azofeifa net niet laag genoeg houden. De bal gaat over het Germinal Beerschotdoel.
45
Op een lage voorzet van Rosales wordt Azofeifa door een bezoeker afgestopt. Een hoekschop is het enige wat Gent eruit haalt.
45
En daar is Rosales opnieuw. De Venezolaan snijdt naar binnen en drukt af, maar zijn schot mist richting en gaat vrij ver langs het bezoekende doel.


Scheidsrechter
Rust
Na een intense eerste helft gaan beide ploegen rusten met een brilscore. Germinal Beerschot begon het best aan de partij, maar het laatste halfuur trok Gent het laken naar zich toe. De Buffalo's kregen mogelijkheden langs Thijs, De Smet, Azofeifa en Coulibaly, scoren zat er evenwel niet in.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Leye en Coulibaly trappen de tweede helft op gang.
48
Gent lijkt door te gaan op het elan van de eerste helft.
49
Goor lanceert de counter voor de bezoekers. Via Dosunmu komt de bal bij MacDonald terecht, maar Rosales steekt er een voetje tussen.
51
Opschudding in het Ottenstadion. In een poging de bal binnen te houden, tackelt Coulibaly de lijnrechter omver. De man in het zwart komt met de schrik vrij.
58
De wedstrijd zit momenteel een beetje op slot. Wie breekt het slot open?
62
Oh la la, wat een kans voor Gent. Pacovski krijgt een schot van Coulibaly niet onder controle, maar heeft wel een kattensprong in petto op de herneming van De Smet. Het feestje zou toch niet doorgegaan zijn wegens buitenspel van de Gentspeler.
63
Na een duel met Wanyama gaat Thijs tegen de vlakte. Elleboog, doet de Gentse captain teken naar ref Wouters, maar die gaat er niet op in.
68
Vervangen Randall Azofeifa
Ingevallen Tim Smolders

Een bleke Azofeifa verlaat het veld voor Smolders.
69
PJ Monteyne ontsnapt aan geel na een zware tackle op Leye.
70
Smolders laat zich meteen opmerken. De Gentspeler is sneller op de bal dan Goor en knalt een metertje over.
71
Coulibaly kopt een hoekschop van De Smet over.
73
Vervangen Mbaye Leye
Ingevallen Yassine El Ghanassy


74
Op vrijschop van De Smet knikt Smolders het leer voorlangs.
75
Vervangen Tosin Dosunmu
Ingevallen Bavon Tshibuabua


79
Goor stuurt Bavon het straatje in, Suler verspert hem echter de doorgang waardoor de bal buiten hobbelt.
83
Na een hoekschop belandt de bal in de voeten van Wanyama die Jorgacevic tot een knappe reflex dwingt. De Gentdoelman tikt het leer van onder de lat weg.
86

Goal
Doelpunt van Stef Wils (Stijn De Smet)
Op vrijschop van De Smet kopt de vrijstaande Wils de bal aan de tweede paal binnen.
87
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Christophe Grondin


88
Een counter van Gent wordt ten onrechte wegens buitenspel afgevlagd. El Ghanassy mag niet alleen op Pacovski afgaan.
90
Vervangen Victor Wanyama
Ingevallen Ivan Leko

Leko krijgt nog enkele minuten om eventueel met zijn traptechniek voor het verschil te zorgen.
90
PJ Monteyne knalt de bal in één tijd hoog in de tribune.
90
De bezoekers gaan er nu voluit voor. Gent loert op de counter.
90+2
Het ziet ernaar uit dat Germinal Beerschot het onderspit zal moeten delven.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.