Westerlo - Bergen (Beker van België 2009/2010)

Wedstrijd van 1/8 Finales uit de Beker van België 2009/2010 tussen Westerlo en Bergen.

Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
91
Vervangen Jaime Alfonso Ruiz
Ingevallen Wouter Scheelen

90
 Gele kaart voor Mounir Diane
Een vuile fout van Diane op Ruiz wordt slechts met geel bestraft door scheidsrechter Pots.
88

Goal
Doelpunt van Bertin Tomou (Dieter Dekelver)
Dekelver glipt door de buitenspelval. Hij legt de bal onbaatzuchtig af voor Tomou en de Kameroener schiet eenvoudig binnen. Met dank aan Dieter Dekelver.
87
Bergen probeert nog een vuist te maken in de slotfase van de wedstrijd. De pas ingevallen Cavallo wordt opzij geduwd in de zestien meter maar Pots laat terecht doorspelen.

79
Odita zorgt voor extase bij de Westerlo-aanhang wanneer hij van dichtbij voor de 3-1 tekent. Het feestje gaat echter niet door want de lijnrechter had al gevlagd voor buitenspel.
78
 Rode kaart voor Moussa Gueye
Een minuutje later wordt de ellende van Bergen nog groter. Gueye mag na een stevige fout de douches opzoeken.
77

Goal
Doelpunt van Dieter Dekelver (Jaime Alfonso Ruiz)
Dekelver krijgt een perfecte pass van Ruiz in de rug van de defensie. Dekelver twijfelt niet en schiet de bal staalhard in de winkelhaak. Peersman is kansloos.
76
De Winter verkijkt zich bijna op een ogenschijnlijk ongevaarlijke trap van Roussel. Het leer glipt tussen zijn vingers in hoekschop.
71
Een minuutje later mag diezelfde Farssi een vrijschop nemen vanop een twintigtal meter. Hij plaatst de bal echter in het zijnet. De Westerlo-aanhang zag de bal er in.
70
Farssi probeert het van buiten de zestien meter. Zijn schot zoeft een metertje over.
69
Het tempo blijft hoog en het spel gaat snel op en neer. Toch krijgen we weinig doelgevaar te zien.
62
De bezoekers komen ook nog eens opzetten. Er volgt een rommelige fase voor het doel van De Winter maar er volgt geen doelpunt.
61
 Gele kaart voor Khalifa Sankaré Papa
Sankaré krijgt een vrijschop tegen. Hij trapt de bal kwaad weg en krijgt hiervoor geel.
58
Ruiz komt twee keer tot schieten in dezelfde minuut. Peersman staat echter attent te keepen. Hij houdt zijn ploeg recht.
55
Westerlo gaat op zoek naar een tweede doelpunt maar kan voorlopig niet veel creativiteit aan de dag leggen.
51
 Gele kaart voor Lens Annab

49
Jaime Ruiz staat plots weer oog in oog met Tristan Peersman. De Colombiaanse spits trapt de bal echter recht op de bezoekende doelman. Een mooie kans op de 2-1 wordt zo verspeeld.
48
Westerlo zorgt voor het eerste gevaar na de rust. Jef Delen is opgerukt aan de linkerflank maar zijn voorzet bereikt geen ploeggenoot.
46
De tweede helft wordt op gang gefloten. Beide teams zijn gretig uit de kleedkamers gekomen. De toon is onmiddelijk gezet.

Rust
We gaan rusten bij een 1-1 gelijke stand. Al bij al een billijke tussenstand na deze aantrekkelijke eerste speelhelft. De beginfase werd gedomineerd door de bezoekers. Daarna kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en slaagde erin nog voor de rust gelijk te maken.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45
Na een rommelige fase komt Westerlo nog eens opzetten. Ruiz mag alleen richting doel. Hij wil zijn schot plaatsen maar Peersman haalt het leer netjes uit de hoek.
39
Even later denkt de voltallige Westerlo-aanhang dat het 2-1 is. Een voorzet van Jef Delen belandt via een verdediger in doel, maar scheidsrechter Pots keurt het doelpunt af wegens buitenspel.
36

Goal
Doelpunt van Emanuel Obiora Odita (Nico Van Kerckhoven)
Westerlo blijft zoeken naar de gelijkmaker. Van Kerckhoven rukt mee op aan de linker flank. Hij schildert de bal op het hoofd van Odita en de kleine Nigeriaan kopt het leer onhoudbaar naast Peersman.
36
Westerlo gaat op zoek naar de gelijkmaker.
31
Farssi laat zien dat ook hij kan voetballen. Met enkele schaarbewegingen passeert hij Sankare maar zijn voorzet wordt eenvoudig onderschept.
27
De vrije trap van Vanaudenaerde lijkt nergens naar, tot groot ongenoegen van de Westerlo-aanhang.
26
Dekelver wordt neergehaald door Grondin. Misschien kan Westerlo voor gevaar zorgen op stilstaande fases.
24
Ondertussen houdt Bergen alles op slot achterin. Niets lijkt te lukken bij Westerlo.
21
De dribbelvaardigheid van Matumona is een lust voor het oog maar een gesel voor de Westelse defensie. Vanaudenaerde heeft zijn handen vol met de Congolees.
19
Bergen blijft de gevaarlijkste ploeg in de beginfase. Een zoveelste aanval langs de linkerflank krijgt echter geen vervolg wanneer De Winter Matumona's voorzet onderschept.
17
Nieuwe aanval van Bergen via Jarju en Matumona. Die legt de bal klaar voor Diane maar de Franse Marokkaan schiet onbesuisd over.
14
Westerlo zorgt ook eens voor gevaar via Farssi, die oprukt aan de linkerflank. Zijn voorzet kan nog net worden weggetikt door Peersman.
13
Roussel lijkt door de buitenspelval van Westerlo te glippen en kan alleen op De Winter af. Hij verliest echter aan snelheid en zijn aflegger wordt onderschept door Mravac.
9
De tribunes in het Kuipje zijn slechts voor een kwart gevuld voor deze wedstrijd, maar de supporters die wel zijn afgezakt naar Westerlo lijken er zin in te hebben.
3
Westerlo lijkt wakker geschud door het vroege doelpunt en voert de druk op. Jaime Ruiz probeert het van ver maar zijn schot raast over het doel van Tristan Peersman.