cerCercle Brugge
Germinal Beerschot
Datum: 26/01/2011 20:30
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge beslist wedstrijd voor de pauze
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Cercle Brugge beslist wedstrijd voor de pauze
Foto: © SC

Cercle Brugge heeft een optie genomen op de halve finale. Groen-zwart besliste een matte partij met twee doelpunten voor de pauze. Germinal Beerschot moest bijna een uur met tien man spelen.

Cercle-trainer Bob Peeters onderstreepte zijn geloof in Yang Wang door de Chinese aanvaller een eerste keer aan de aftrap te laten verschijnen. De technisch sterk onderlegde Wang bedankte meteen voor  het vertrouwen en kopte al na vijf minuten een voorzet van Hans Cornelis tegen de touwen.

Strafschop

Germinal Beerschot reageerde meteen, maar groen-zwart kroop twee keer door het oog van de naald. Adnan Custovic, beloond met een basisplaats voor zijn goede invalbeurt tegen Zulte Waregem, mikte een grote kans aan de verkeerde kant van de paal en Philippe Clement kreeg geen strafschop na een trekfout van Bernt Evens.

Net voorbij het half uur ging Vidarsson aan het shirt van Daniel Cruz hangen en veroorzaakte hij een kortsluiting in de Colombiaanse hersenpan. Na een domme uithaal naar het hoofd van Vidarsson haalde Frederik Geldhof de rode kaart boven.

En het zat Germinal Beerschot ook niet echt mee. In de slotseconden van een ondermaatse eerste helft deelde Cercle de bezoekers uit Antwerpen een nieuwe tik uit. Een vrije trap van Cornelis passeerde alles en iedereen en belandde ietwat verrassend tegen de touwen: 2-0.

Kaminski zorgt voor sprankeltje hoop

Germinal Beerschot slaagde er na de pauze niet in om een vuist te maken. Meer zelfs, doelman Bram Verbist moest geen enkele keer in actie komen.Germinal Beerschot-trainer Jacky Matthijsen kreeg bij de wissel van Guillaume François zelfs de eigen supporters over zich heen. Zijn vervanger, Sherjill MacDonald, kon echter net als Junior Negrao het tij niet keren.

Cercle Brugge controleerde eenvoudig, zonder al te goed te voetballen. Groen-zwart ging nog op zoek naar een derde doelpiunt, maar verzuimde om de klus al helemaal te klaren. Evens en Oleg Iachtchouk stuitten op de vuisten van Thomas Kaminski.

Op het Kiel mogen ze dus toch nog een sprankeltje hoop koesteren op een verlengd bekerparcours, al zal Germinal Beerschot dan uit een ander vaatje moeten tappen. Gelukkig voor de Antwerpenaren is de terugwedstrijd pas over vijf weken.

Herbeleef Cercle Brugge - Germinal Beerschot

Beker van Belgiƫ

 Kwart Finales (H)