Kruibeke J.Vl.
SKS Herentals
Datum: 25/07/2010 16:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: Ronde 1
Stadion: Stadion Kruibeke
Kruibeke stuurt SKS Herentals wandelen
Gentil Dossche
| 0 reacties
Kruibeke stuurt SKS Herentals wandelen
Foto: © SC

In de eerste ronde van de Beker van België kon de Antwerpse 2de provincialer enkel in het begin nog enige repliek geven. Toen Kruibeke op kruissnelheid kwam werden de bezoekers helemaal uitgeteld.

Jong Vlaanderen zocht resoluut de aanval en Jens Vermeerbergen moest direct plat op een schot van Nick Pieters. Even later besloot Johan Segers pal op de bezoekende goalie. De eerste tegenprik kwam er aan het kwartier maar Michiel Noeninckx kon onheil voorkomen. Kruibeke reageerde en Ward Vertonghen kopte centimeters naast. Toen de sterke thuisspits zich door de bezoekende verdediging wrong lag de openingstreffer tegen de touwen. Onmiddellijk nadien kopte Mario Verbraeken een voorzet tegen de touwen maar om een onbegrijpelijke reden werd dit doelpunt afgekeurd. De thuisploeg even van slag en Steven Van Genechten kon zich doorzetten. Jurgen De Maayer kon het schot nog deviëren maar Thanet Sukmuang benutte de rebound. Kort voor de pauze klom Vertonghen hoger dan Vermeerbergen. Yves Mannaerts haalde de bal van de lijn. Kruibeke bleef drukken en Herentals plooide. Pieter Van de Manacker trapte een open kans op de voet van Vermeerbergen. De bal bleef hangen en Arber Haxhiaj knalde de thuisploeg op voorsprong.

In de tweede helft stond er geen maat meer op Jong Vlaanderen. Met een knappe reflex kon Vermeerbergen een schot van Steven Vangeneugden nog even afstoppen. Toen de doorspurtende Pieters de bal in de winkelhaak krulde lagen de bezoekers op het canvas. Segersbediende Haxhiaj en die schoof knap binnen. Vermeerbergen haalde een vrijschop van Pieters uit de winkelhaak maar het was slechts uitstel. Vertonghen bediende Pieters en die dreef de stand op. Even later knalde ook Vertonghen zijn 2de van de namiddag tegen de touwen. Toen Christoph Verhaegen zich verslikte was Vertonghen er als de kippen bij om de eindcijfers vast te leggen.

Zondag aanstaande om 16u is Kruibeke gastheer voor de winnaar van het duel Schelle – Oosterzonen in de 2de ronde van de Beker.

Kruibeke:De Maayer, Verbraeken (30’ Haxhiaj), Van Moortel, Verstraeten (77’ Nielandt), Vangeneugden, Van de Manacker, Vertonghen, Lenjou (70’ Penneman), Segers, Pieters, Noeninckx.

Herentals: Vermeerbergen, Wampers, G. Sels (62’ Miljanovic), Mannaerts, Lambrechts, Van Grieken, Goos, Sukmuang, Verhaegen, Van Genechten, Van Mechelen (68’ Van den Haute)

Doelpunten:22’ Vertonghen 1-0; 30’ Sukmuang 1-1; 44’ Haxhiaj 2-1; 68’ Pieters 3-1; 70’ Haxhiaj 4-1; 78’ Pieters 5-1; 83’ en 87’ Vertonghen 6-1 en 7-1.

Beker van België