kvkKV Kortrijk
lokSporting Lokeren
Datum: 24/03/2012 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Finale
Stadion: Guldensporenstadion
Live Lokeren moet met tien verder in bekerfinale
Fabian Morren
| 0 reacties
Lokeren moet met tien verder in bekerfinale
Foto: © SC

Tenzij u van een andere planeet komt, weet u dat vanavond de finale van de Beker van België op het menu staat. Kortrijk en Lokeren proberen straks geschiedenis te schrijven: beide clubs kunnen voor het eerst de beker winnen.

Voor Kortrijk is het de eerste keer in de geschiedenis dat het in de bekerfinale staat . Bovendien verzekerden de West-Vlamingen zich eerder deze week al van de play-off I. Hein Vanhaezebrouck beleeft met zijn team dus een echt topjaar.

Lokeren staat voor de tweede keer in een bekerfinale. Eerder gebeurde dat al in 1981, toen het met 4-0 verloor van Standard. Er worden straks 35.000 fans verwacht op de Heizel.

Bij Kortrijk zijn David Vandenbroeck en Peter Czvitkovics geblesseerd. De rest is fit om te spelen. Hein Vanhaezebrouck roteerde woensdag nog fel, dus een aantal spelers kregen rust met oog op deze bekerfinale.

Lokeren-coach Peter Maes rekent onder meer op Benji De Ceulaer. De spits bloeide helemaal open bij Lokeren, nadat hij in Nederland wat in een vergeetput was geraakt.

UPDATE: Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck kiest voor Darren Keet in doel. Hij speelt altijd in de beker. Chavarria krijgt de voorkeur op Monrose.

Bij Lokeren zit Mokulu op de bank. Ivan Leko start wel.

Onze redactie is erbij op de Heizel en volgt vanavond alles uitgebreid op de voet…

Wat denkt Bwin over de wedstrijd?

Lokeren is favoriet. Een gokje bij BWIN op Kortrijk daarentegen zal je meer opleveren. Stel jouw bonus van 100 euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account? Open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 100 euro gratis.

Gaat Lokeren met de volle buit lopen, dan krijg je bij BWIN 240 euro bij een gok van 100 euro. Bij winst van Kortrijk win je 285 euro.

Meer nieuws

Beker van België