lokSporting Lokeren
lieLierse SK
Datum: 31/01/2012 20:45
Competitie: Beker van België
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Daknam
Live 'Getroffen' Sonck start op de bank
Tomas Taecke
| 0 reacties
'Getroffen' Sonck start op de bank
Foto: © SC

Chris Janssens laat Wesley Sonck op de bank voor het bekerduel op Daknam. De aanvaller verloor maandag zijn vader en koos ervoor mee te reizen als invaller. Huysegems neemt zijn plaats in, ook Vandooren start in de basis. Bij Lokeren verschijnen Mokulu en Maric opnieuw aan de aftrap.

Terwijl de transfercarrousel op volle toeren draait, trachten Lokeren en Lierse zich te kwalificeren voor de bekerfinale. Daknam maakt zich op voor het eerste luik van deze Vlaamse halve finale.

Lokeren en Lierse mogen over twee wedstrijden uitmaken wie naar de Heizel mag. Voor Lokeren zou dit de tweede keer in de geschiedenis zijn. De Waaslanders verloren in 1981 met 4-0 van Standard. Lierse maakt kans op een vierde finale. In 1969 won Lierse de cup, net als dertig jaar later tegen de Rouches (2-1). In 1976 gingen de Pallieters zwaar onderuit tegen Anderlecht (4-0).

Lokeren-coach Peter Maes mist enkel de geblesseerde Deekman. Voor de rest is iedereen fit en inzetbaar. Aan de overzijde zijn er wel een pak geblesseerden. Sels, Claes, Nyason, Dequevy, Hairemans en Huysegems zijn buiten strijd, Claasen is geelgeschorst.

Ondanks de vele blessures is Lierse aan een sterke reeks bezig. Enkel de competitiewedstrijd op Lokeren ging verloren (2-0). Het huzarenstukje dat geel-zwart enkele weken terug op Sclessin klaarspeelde, smaakt naar meer. Maar ook voor Lokeren is een bekerfinale de perfecte gelegenheid om een grijs seizoen wat kleur te geven.

Opstellingen:

Lokeren: Lazic, Galitsios, Maric, Taravel, De Bock, Overmeire, Persoons, De Ceulaer, De Pauw, Mokulu, Harbaoui

Lierse: Kawashima, De Wree, Saidi, Grncarov, Gaxa, Vandooren, Wils, Maric, Bidaoui, Elgabas, Huysegems

Wat denkt Bwin over deze wedstrijd?
Lokeren is favoriet. Een gokje op Lierse  daarentegen zal u meer opleveren. Stel uw bonus van 100 euro aan wedtegoed veilig. Schrijf u in via deze websiteen ga met een zak geld naar huis.

Steekt Lokeren de armen in de lucht, dan krijgt u bij Bwin 250,5 euro bij een gok van 150 euro. Bij winst van Lierse wint u 750 euro

Meer nieuws

Beker van België