Stadion: King Power at Den Dreef

Herbeleef OH Leuven - KV Kortrijk (Beker van België)

Volg de match tussen OH Leuven en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Wie pakt de overwinning in Leuven: de leider van tweede klasse, of de eersteklasser?
20:32
We zijn er klaar voor hier aan Den Dreef. Krijgen we een "stunt"?
1
OH Leuven - Kortrijk: 0-0
1
En zo zijn we er aan begonnen. Een fris windje, mar wel behoorlijk wat supporters. Kortrijk speelt de bal rond.
5
Vijf minuten gespeeld. Echt veel gevaar zagen we nog niet, het publiek blijft er ook lauwtjes onder.
7
Marusic met een knalletje en dan Santini met een poging, maar afgefloten.
9
De eerste serieuze kans is voor OHL. Somé dribbelt de hele linkerflank van Kortrijk op een hoopje, maar zijn voorzet komt er net niet uit. Van Hoevelen knalt vervolgens over van rond de zestien.
11

Goal
Doelpunt van Tuur Dierckx (Onbekend Onbekend)
Santini maakt er op een scherpe counter 1-2 van. Het publiek schreeuwt om buitenspel, het zal op het nippertje zijn geweest.
13
Bijna Somé, maar Chanot kan in corner duwen.
17
Somé stuurt Cerigioni in het straatje, maar die wacht te lang en weg kans. Na veel vijven en zessen wel nog een vrije trap voor de Leuvenaars.
21
 Gele kaart voor Ibrahim Somé Salombo
En nu Somé ook op d ebon voor een tik aan het adres van Mulemo!
23
Halfweg de eerste helft en Kortrijk komt wat opzetten. Gevaar levert het nog niet op.
25
Na alweer slordigheden achterin bij OHL komt Mulemo aan de bal. Hij speelt naar Dierckx, die vrijkapt en aanlegt. In de handen van Gillekens.
26
De sfeer wordt grimmiger op het veld. Fout na fout, en ook wat gemekker her en der. De ref houdt het voorlopig bij twee kaarten.
28
Klaasen schildert de vrije trap net naast de kooi van de jonge OHL-goalie.
30
En zo is de klok voor een halfuur verstreken. Slordigheden bij OHL achterin blijven het codewoord.
32
Croizet gaat eens op wandel, maar besluit vervolgens heel zwak naast.
33
Van Eenoo opent mooi op Dierckx, die deze keer de doelman op zijn weg vindt. Wel nog een corner!
37
Croizet wacht weer iets te lang, maar geeft dan mee aan Somé. Daarna wordt Iddi aangelopen dicht bij de zestien. Dit is dé ultieme mogelijkheid op vrije trap vanop zo'n 17-18 meter.
38
Yavuz knalt met rechts op de muur en vervolgens met links in het zijnet. Goede poging, maar dit had misschien wel 1-1 moeten zijn.
40
Dierckx opzij tot bij Marusic, die meteen knalt richting winkelhaak. Gillekens staat paraat.
43
Veel fuzz nu, maar weinig gevaar of kansen.
45
We kabbelen richting rust en krijgen er een minuutje bij.

Scheidsrechter
Rust
OH Leuven - Kortrijk: 0-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
21:18
De eerste de beste kans voor Kortrijk was meteen prijs. Dierckx kreeg daarna nog enkele kansen, maar ook OHL had wel wat halve mogelijkheden.
46
Et c'est reparti pour le show!
49
En daar was meteen dé kans op de 0-2, maar Chanot schiet van dichtbij nog voorlangs. "Oef", zeggen de fans van de thuisploeg.
49
Aan de overkant Iddi met een schot(je), maar hoog over de kooi van Henkinet.
52
Een corner voor OHL levert gevaar op ... voor Kortrijk. Dierckx met de lange rush en het opzijgeven aan Van Eenoo, die Leuven de doodsteek niet geeft. Afgeweken en corner.
54
En opnieuw steekt Kortrijk de neus aan het venster. Qua tempo gaat het omhoog in deze tweede helft, maar het blijft wachten op kansen.
56
Iddi met en schotje, maar Henkinet is niet echt onder de indruk.
59
OHL komt nu wat opzetten. Het heeft nog een dik halfuur om er iets van te maken, Kortrijk houdt vooralsnog makkelijk stand.
63
Vervangen Alessandro Cerigioni
Ingevallen Thomas Azevedo

65
OHL begint op te zetten, maar komt er vooralsnog niet echt in de gevarenzone mee.
69
Vervangen Ogün Aytac Yavuz
Ingevallen Jovan Kostovski

Tweede wissel van Leko. Nog 20 minuten heeft Leuven.
70
Het gevaar bij de bezoekers blijft vooralsnog vooral van Dierckx komen. Nu toch ook eens Marusic.
71
Vervangen Lukas Van Eenoo
Ingevallen Teddy Chevalier

"Teddy, Teddy, Teddy", roepen de meegereisde fans. In echte Jerry Springer-style.
74

Goal
Doelpunt van Jovan Kostovski (Onbekend Onbekend)
Een goal leek niet echt in de maak, maar plots is het hier dan toch 1-1. Invaller Kostovski doet het meteen, het publiek gaat er achter staan. De voorzet was van Azevedo, die andere invaller!
76
En plots is daar Klaasen! Hij voenkt de bal tegen de kruising, daar komt OHL heel goed weg.
78
Beide teams willen het blijkbaar toch nog echt afmaken. Gillekens pakt een schot van Chevalier uit zijn verste hoek.
80

Goal
Doelpunt van Ivan Santini (Onbekend Onbekend)
1-2 waarschijnlijk buitenspel?
81
Aan de overkant Somé met een poging tot schotje.
83
Vervangen Yohan Croizet
Ingevallen Ben Yagan

Laatste wissel bij OHL. Nog tien minuten!
87
Santini moet geblesseerd naar de kant. De thuisaanhang ziet er gezever in. Sowieso duurt dit nu al 2 minuten, tot onvrede van het thuispubliek.
87
Vervangen Ivan Santini
Ingevallen Benoit Poulain

90
Nog een vrije trap op een leuke plek voor de thuisploeg. Dan toch nog verlengingen?