Datum: 17/12/2014 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Daknam
Halen Gent en Lokeren uit in de Oost-Vlaamse derby?
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Halen Gent en Lokeren uit in de Oost-Vlaamse derby?
Foto: © Photonews

Toen Lokeren en Gent zich verzekerden van de volgende ronde, werden we daar toch een beetje vrolijk van. Bekermatchen zijn altijd leuk, zeker in de latere fases. Gooi daar nog wat extra derbysfeer bij en je krijgt normaal gezien echt waar voor je geld.

Lokeren lijkt in de competitie wat te slabakken, met drie gelijke spelen én een verlies bij Zulte Waregem. In de Beker bij Standard zagen we iets anders. Met 1-4 gingen de Waaslanders los over de Luikenaars op Sclessin. Een team met twee gezichten momenteel.

Opvallend is de terugkeer van Davino Verhulst in de selectie. De doelman was lang buiten strijd. Verder zien we geen echte verrassingen in het elftal waarin wel Galitsios ontbreekt.

Selectie Lokeren: Ansah, Copa, Corryn, De Pauw, Dessers, Dutra, Kaya, Lazic, Leye, Maric, Mertens, Ngolok, Odoi, Overmeire, Patosi, Persoons, Remacle, Scholz, Trompet, Vanaken en Verhulst.

Ook in Gent zagen we de laatste tijd heel verschillende prestaties. Tegen Racing Genk was het spel subliem, maar werd er niet gescoord. Ook tegen Mechelen ging de bal er niet in, maar daar mochten de troepen van Vanhaezebrouck doelman Sels danken voor het punt.

Het veld in Mechelen kan een excuus zijn. Vanavond is dat op Lokeren niet echt mogelijk. De Waaslanders hebben zoals steeds één van de betere grasmatten van het land. Bij Gent kijkt men vooral uit naar de terugkeer van Brecht Dejaegere.

Selectie Gent: Sels, Vandenbussche, Maes, Foket, Locigno, Rafinha, Gershon, Nielsen, Belhocine, Vitas, Asare, Neto, Dejaegere, Van Der Bruggen, Lepoint, Saief, Milicevic, Depoitre, Raman en Pollet.

Doet Lokeren het in eigen huis?

Lokeren is favoriet. Een goeie gok van zestig euro bij UNIBET op de Wasslanders kan 144 euro opleveren. Die zestig euro krijgt u via deze link zelfs gratis!

Meer nieuws