Herbeleef KV Kortrijk - Moeskroen (Beker van België)

Volg de match tussen KV Kortrijk en Moeskroen live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

KV Kortrijk - Moeskroen

Bij beide ploegen zijn er heel wat wijzigingen tegenover afgelopen weekend. Beide vaste doelmannen moeten plaatsruimen, maar er zijn nog heel wat wissels, vooral bij de bezoekers dan. Logisch ook, want de competitie primeert nog altijd op de Croky Cup.
1
KV Kortrijk-Moeskroen: 0-0
1
Visser heeft de wedstrijd op gang gefloten. We zijn vertrokken voor hopelijk een aangename, maar koude avond bekervoetbal.
1
Kortrijk dreigt al een eerste keer, maar Saadi mist zijn controle compleet en kan niet op Defourny af.
4
Moeskroen bijna met de 0-1!
Na een snelle tegenaanval kan Diedhiou op Sifakis af. Vanuit een scherpe hoek schiet de aanvaller op de paal. Wat een kans!
7
Moeskroen is duidelijk gebrand op een goede prestatie na de 7-0 nederlaag in het Astridpark. Een vrije trap op een interessante plek nu.
8
Kortrijk blijft het balbezit opeisen, maar het is duidelijk oppassen voor de snelle jongens vooraan bij de bezoekers.
11
Beide ploegen laten het spel goed op en neer gaan. De eerste tien minuten waren een aangenaam kijkstuk.
15
Ouali en Saadi kunnen niet niet bij een prima inswinger vanop links. Kortrijk blijft het proberen.
18
Kortrijk tracht Saadi door het centrum te lanceren, maar de Henegouwse verdediging staat opnieuw pal.
19
Daar is Moeskroen nog eens. We krijgen een hoekschop.
20
De hoekschop van Mohamed gaat over iedereen. Weg gevaar, doeltrap voor Sifakis.
21
Viola probeert het met een schot van ver, maar de doublure van Kaminski gaat goed plat.
22
Daar is Viola nog eens. Zijn geplaatste schot gaat ruim naast de kooi van Sifakis.
23
Moeskroen neemt de wedstrijd in handen. Diedhiou zijn poging wordt geblokt.
27
Het is Moeskroen dat blijft pressen. Kortrijk komt er nog nauwelijks uit.
28
 Gele kaart voor Samuel Gigot
Gigot komt te laat met zijn ingreep en komt in het boekje van Visser te staan. Vrije trap voor de bezoekers.
29
Viola zet zich nog eens door langs rechts. Maar de laatste pass ontbreekt vaak bij Moeskroen.
31
Saadi mag na lang de bal nog eens voelen. Maar echt gevaarlijk is de thuisploeg al lang niet meer geweest.
32
Kortrijk doet dan toch nog eens van zich spreken. Ouali snijdt goed naar binnen, zijn poging gaat net naast het doel van Defourny.
33
Goede aanval van Kortrijk langs rechts. De voorzet van Totvytsky belandt in de handen van Defourny.
35
Kortrijk blijft nu op de helft van de bezoekers spelen. Mercier zet zich klaar voor een hoekschop.
36
Mercier krijgt de bal na een prima corner terug bij hem. Zijn voorzet wordt door Gigot over gekopt.
38
Diedhiou laat opnieuw de kans op de openingstreffer liggen!
Moeskroen is opnieuw daar via Diedhiou, die alleen op Sifakis af mag. Maar de aanvaller twijfelt te lang en zijn schot wordt geblokt.
43
Métanire zet zich uitstekend door op rechts. Saadi kan net niet afdrukken.
45
 Gele kaart voor David Hubert
Hubert met een stevige charge op Mercier. De Moeskroen-aanvoerder krijgt terecht een geel karton onder de neus geduwd.
45+2
We gaan rusten met een 0-0 tussenstand. Moeskroen had de betere kansen, maar Diedhiou kon de openingstreffer niet op het scorebord zetten.

Scheidsrechter
Rust
KV Kortrijk - Moeskroen: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Kortrijk heeft de aftrap gegeven. Krijgen we in de tweede helft wél doelpunten te zien?
49
Nét niet de 0-1 voor Moeskroen!
De bal blijft even hangen na een prima vrije trap van Mohamed. Markovic zijn schot belandt tegen de paal. Dé kans op de 0-1 voor Moeskroen.
52
Het spel gaat nu snel op en neer. Moeskroen dreigt opnieuw, Mercier zijn schot gaat naast op de tegenaanval die daaruit volgt.
57
Beide ploegen willen wel, maar staan ook goed georganiseerd te spelen. Het is wachten op een nieuwe kans.
60
Belhocine voert een eerste wissel door bij Kortrijk. Mercier mag gaan rusten, Kagé komt in zijn plaats.
62
Vervangen Xavier Mercier
Ingevallen Hervé Kage

63
Daar is Diedhiou nog eens. De aanvaller kan net niet goed bij de bal na een prima voorzet.
65
Kortrijk komt er uitstekend uit via Totovytsky, het schot van Ouali kan Defourny niet verontrusten.
67
Trezeguet probeert het van buiten de zestien, maar zijn schotje gaat hoog over.
69
Kortrijk ontsnapt opnieuw aan de 0-1
Viola lanceert Markovic met een knappe pass tussendoor. De vleugelaanvaller wacht te lang en zo kan Sifakis redding brengen.
72
Nog twintig minuten te spelen. Als Moeskroen straks niet doorstoot naar de kwartfinale, heeft het dat helemaal aan zichzelf te danken.
75
Markovic zet zich door, maar kan geen hoekschop versieren. Sifakis trapt de bal terug in het spel.
79

Goal
Doelpunt van Andriy Totovytsky (Onbekend Onbekend)
Totovytskyi zet de thuisploeg op voorsprong met een rake kopbal. Echt verdiend kan je dat zeker niet noemen.
84
Vervangen Valentín Nicolás Viola
Ingevallen Fabrice Olinga

85
Kagé zet zich nog eens door op links, maar echt gevaarlijk is zijn actie niet. Moeskroen heeft nog ruim vijf minuten om de gelijkmaker te scoren.
86
 Gele kaart voor Stefan Simic

86
De bal blijft na een corner even hangen in de Kortrijkse zestien. Simic probeert het met een omhaal, maar raakt de bal verkeerd.