Datum: 24/10/2004 15:00
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Diaz Arena
Eerste uitoverwinning voor Lierse

Lierse heeft haar eerste uitoverwinning beet. Het won met 2-3 bij rode lantaarn Oostende.

Na een studieronde die een kwartier duurde, maakte Adolph Tohoua er met zijn eerste competitiedoelpunt 1-0 van. Vijf minuten later verdubbelde Mitu de score. Na handspel van Marco Nijs in het strafschopgebied lobde Mitu de strafschop over doelman Thieren. Nog eens vijf minuten later had Thompson de 3-0 aan de voet, maar hij kon de counter niet afwerken. Tien minuten voor rust nam Oostende het heft in handen en maakte de aansluitingstreffer. Santalab scoorde vanop 25 meter met een hard schot. Vijf minuten voor rust kwam Oostende zelfs langszij dankzij Zonko die na een verre uittrap van Thieren de bal over Vanderstraeten lobde.

Na rust nam Lierse het spel weer over en scoorde net na rust. Mitu trapte een vrije trap in de richting van Delorge, die alleen vrij stond en de bal het doel in joeg. Oostende zette nog een slotoffensief in, maar kwam niet meer tot scoren.

Dankzij deze overwinning staat Lierse nu tiende. Oostende blijft verweesd achter en behoudt de rode lantaarn.