Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Lotto Park
Anderlecht wint simpel
Filip Van der Elst

Anderlecht won zonder al teveel problemen van buur FC Brussels. De bezoekers konden geen enkele kans creeëren, Anderlecht speelde ook geen indrukwekkende partij, maar hield de drie punten toch probleemloos thuis.

Voor de wedstrijd werd de afscheidnemende Bertrand Crasson in de bloemetjes gezet. Zijn ploeg deed het nog redelijk in de eerste helft: Brussels gaf weinig weg, en de thuisploeg profiteerde niet van de weinige mogelijkheden. Jestrovic knalde één van de betere mogelijkheden in het zijnet.

De tweede helft bood beterschap: Jestrovic kopte een hoekschop van Zetterberg binnen. Anderlecht controleerde de partij rustig, Brussels kon daar weinig tegenoverstellen. Toen Tihinen een vrije trap binnenkopte, was de match dan ook gespeeld. In de slotminuten zorgde Zetterberg nog voor de 3-0, een misschien wel iets overdreven einduitslag, maar de zege van Anderlecht kwam zelden of nooit in de problemen.