Speeldag: Speeldag 26
Stadion: Stade Charles Tondreau
Genk pas in slotfase voorbij Bergen
Anthony Van der Planken

Racing Genk heeft vanavond de derde plaats in de stand weer ingenomen. De Limburgers klopten Bergen met 1-2, al werd de zege pas in de slotfase veilig gesteld.

Het was Genk dat de beste start nam. De Limburgers namen Bergen meteen bij de keel. Al na acht minuten had Kevin Vandenbergh kunnen scoren, maar het schot van de Rode Duivel werd afgeblokt. Op de eerstvolgende kans was het wachten tot het verstrijken van het eerste halfuur. Pas toen zorgde Engelaar opnieuw voor gevaar. De boomlange Nederlander kopte een vrije trap van Soetaers richting doel, maar doelman Willockx stond paraat. Twee minuten later was diezelfde Willockx opnieuw attent op een rechtstreekse vrije trap van Soetaers.

Weer een minuutje later werd de Bergense doelman bijgestaan door zijn beste vriend, het doelhout. De paal zorgde er immers voor dat de knal van Soetaers niet tegen de netten vloog. Ook Vandenbergh en Daerden waren er daarna nog dicht bij, maar de bal wilde er gewoon niet in. Uiteindelijk mocht Genk nog blij zijn dat Milas op slag van rust een uitstekende kans miste.

Na de rust was het spel van Bergen heel wat aanvallender. Via enkele rake counters zorgden Datti en Ingrao voor enkele hete standjes voor het Genkse doel. Uiteraard bleven ook de bezoekers zoeken naar de 0-1. Die had er in de 56e minuut kunnen komen, maar opnieuw bracht de paal redding op een schot van Vandenbergh.

Pal op het uur werd er dan toch gescoord. Na een knappe counter kwam de bal bij Njock, die knap voorbij Moons kopte. Een gevleide voorsprong, maar daarom niet minder gevierd door het thuispubliek.

Genk was na de 1-0 een beetje aangeslagen, maar wist zichzelf al gauw te herstellen. Nadat Vandenbergh, Engelaar en Mikulic al goede kansen gemist hadden, scoorde Vandenbergh tien minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker. De Rode Duivel profiteerde van een blunder van Milas en legde zo de bal voorbij Willockx.

Een minuut na de 1-1 werd er opnieuw gescoord. Met een heerlijke goal van Stojanovic sleepte Genk alsnog de zege in de wacht.

Genk wint dus en neemt zo weer de derde plaats in, al kan Standard daar morgen weer verandering in brengen. Bergen blijft in het sukkelstraatje zitten. Ook deze week zullen de draken de rode lantaarn met zich mee moeten sleuren.