Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Het Kuipje
Westerlo en Lokeren delen de punten
Philippe Crols

Westerlo en Lokeren hebben zaterdagavond de punten netjes onder elkaar verdeeld. De wedstrijd was vooral in de eerste helft bijzonder matig. Beterschap was er in de tweede helft en de puntendeling was al bij al terecht.

De eerste goede kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Peter Utaka zette goed voor en Jef Delen kon ook koppen, maar Jugoslav Lazic was paraat en werkte de bal in hoekschop. Voor de rest viel er weinig te noteren gedurende de eerste twintig minuten. Ivan Vukomanovic, Runar Kristinsson en Goran Drulic probeerden het voor de bezoekers met schoten vanuit de tweede lijn. Doeltreffend was het echter allemaal niet. Voor de thuisploeg waagden Nico Van Kerckhoven en Utaka hun kans, maar ook zij hadden geen succes. Na 22 minuten kreeg Wim Mennes dan een beste kans voor de thuisploeg. Utaka speelde de verdedigende middenvelder vrij, maar Lazic was weer bij de pinken en voorkwam de 1-0.

Dan was het weer een kwartier wachten op gevaar, maar dat werd dan wel meteen een doelpunt. Mohammed  Zanzan legde een bedrijvige Utaka neer in de zestien en scheidsrechter Paul Allaerts wees naar de stip. Jackson Coelho zette de terecht gekregen strafschop om, 1-0. Net na de openingstreffer was Coelho weer gevaarlijk. Zijn schot werd gered door Lazic. Aan de overkant speelde Ronny Gaspercic goed mee toen Joao Carlos een doorsteekballetje richting Hakim Bouchouari verstuurde. Een minuut voor rust ging Coelho neer in het strafschopgebied, maar deze keer kreeg de ploeg van Herman Helleputte geen strafschop. Rusten deed men in Westerlo-Lokeren bij een 1-0-stand in het voordeel van de thuisploeg.

De eerste kans na rust was voor Lokeren. Kristinsson strafte een foutje van Marc Wagemakers niet af, want zijn schot ging over en naast het doel van Gaspercic. Na zeven minuten spelen in de tweede helft brachten de bezoekers de score in evenwicht. Kristinsson had een loepzuivere voorzet op Bouchouari in huis en die laatste legde de bal met de borst in het Westelse doel, 1-1. Vijf minuutjes later schoot Mennes een goede kans voor de thuisploeg over. Pijnlijk moment dan voor Jef Delen op het uur. De Westerlo-speler pakte zijn derde gele kaart van het seizoen en is er zo niet bij in de volgende wedstrijd tegen Charleroi. Zo komt er voor Delen geen zeventigste wedstrijd op rij. Delen was evenwel niet aangeslagen hoewel hij een beetje later niet bij een voorzet van Utaka kon. Tien minuten later leed Olivier Doll pijnlijk balverlies. Gelukkig zag de Lokeren-verdediger dat het schot van Chris Janssens net naast ging.

Met nog tien minuten te gaan kreeg Westerlo de ultieme kans om alsnog de drie punten thuis te houden. Coelho glipte doorheen de Lokerse buitenspelval. Hij ging alleen naar Lazic, omspeelde de Lokerse doelman ook, maar schoot vervolgens over. Vijf minuten voor tijd kreeg ook Lokeren zijn laatste kans van de wedstrijd. Een hard schot van Arnar Vidarsson werd echter goed gered door Gaspercic. Zo bleef het bij die 1-1. Westerlo moet zo Standard en mogelijk ook Anderlecht laten gaan. Bovendien kan Club Brugge morgen op gelijke hoogte komen en kan Zulte Waregem zelfs over Westerlo klimmen. Lokeren schiet met dit punt ook niet echt veel op. Het staat nu zesde, maar AA Gent kan nog over Lokeren klimmen. Racing Genk kan mits winst tegen Moeskroen op gelijke hoogte van Lokeren komen. [AN]