Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Regenboogstadion
Zulte Waregem zet Charleroi opzij
Philippe Crols

Zulte Waregem heeft woensdagavond gedaan wat het moest doen. Het won met 3-0 van Charleroi. Het was vooral in de eerste helft een aangename wedstrijd waarin de thuisploeg op de juiste momenten wist te scoren.

Nochtans was het Charleroi dat de betere ploeg was in de aanvangsfase. Al na een minuut wist François Sterchele te scoren. Paul Allaerts keurde het doelpunt echter af omwille van buitenspel. De bezoekers waren niet veel later nog eens gevaarlijk. Ciman knalde vanop zo'n 25 meter op de kruising. Vanaf dan nam de thuisploeg de partij in handen. Ibrahim Salou probeerde het eerst nog met een halve omhaal. Die poging ging over. Wat later probeerde hij het met een volledige omhaal. Die bereikte bijna Tony Sergeant, maar die kon dus niet scoren. Op het halfuur klom de thuisploeg dan op voorsprong. Mathieu Verschuere schilderde een vrijschop op het hoofd van de vrijstaande Sergeant en die kon de 1-0 in het bezoekende doel koppen. Vijf minuten later had Sergeant zijn tweede van de avond moeten maken. Hij kwam in scoringspositie, maar legde de bal toch nog af ondanks dat er niemand gevolgd was.

Zulte Waregem was nu wel helemaal de betere ploeg en was via pogingen van Verschuere en Salou nog eens dreigend. Net voor rust was de verdubbelding van de voorsprong een feit. Nathan D'Haemers had allicht een voorzet in gedachte, maar in plaats van een ploegmaat vond de bal het bezoekende doel, 2-0. Dat was natuurlijk een mentale opdoffer voor Charleroi dat zo met een 2-0-achterstand de rust in moest.

Zulte Waregem was ook in het begin van de tweede helft de betere ploeg. Voor een eerste goede kans moesten we wel een dikke tien minuten wachten. Stijn Meert lobde Bertrand Laquait, maar de bal ging ook over het doel van de Charleroi-doelman. Dan wisselde Charleroi wel heel wat, maar veel leverde dat niet op. Langs de andere kant had de thuisploeg niet meer veel zin om de voorsprong nog uit te breiden. Het gevolg was een vrij saaie tweede helft. Tien minuten voor tijd kregen de supporters dan toch nog een derde doelpunt te zien. Na een mooie thuisaanval gunde Frédéric Dupré D'Haemers zijn tweede van de avond, 3-0 en de wedstrijd was beslist. Sterchele had eigenlijk nog wel de eerredder moeten scoren, maar stuitte op Bjorn Sengier. Dat was meteen ook de laatste noemenswaardige kans van de wedstrijd.

Zulte Waregem won dus en komt zo naast Racing Genk op een vijfde plaats. Voor Charleroi ziet het er niet zo goed uit. Omdat La Louvière, Moeskroen en Germinal Beerschot punten pakten moeten de Walen naar beneden kijken. Het heeft nog wel vier punten meer dan de voorlaatste in de stand en dat is Sint Truiden.