Datum: 10/12/2005 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Regenboogstadion

Herbeleef Zulte Waregem - Anderlecht (Jupiler Pro League)

Volg de match tussen Zulte Waregem en Anderlecht live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Anderlecht probeert te doen waar Club Brugge tot tweemaal toe niet in slaagde: winnen in het Regenboogstadion. Indien het wint aan de Gaverbeek, wipt het tijdelijk over Standard, en dat is enkele dagen voor de topper mooi meegenomen. Sporting kan geen beroep doen op Serhat, Mpenza, Jestrovic en Goor. Bij Zulte-Waregem ontbreekt rots in de branding Stefan Leleu.
Opstellingen
Zulte Waregem:
Anderlecht:
9
Zulte-Waregem krijgt een eerste hoekschop van de wedstrijd. De counterpoging van Wilhelmsson loopt op niets uit. Anderlecht kan nog geen doorgang forceren in een stevig West-Vlaams blok.
12
Door een knullig misverstand bij Anderlecht trapt Kompany een vrije trap gewoon over de zijlijn.
14
Eerste serieuze waarschuwing van Zulte-Waregem, met Matthys die voorbij Tihinen snijdt. De actie wordt echter afgeblokt. SVZW is duidelijk baas in de beginfase.
18
Meert loopt zich te pletter tussen Juhasz en Tihinen, maar Salou pikt op. Kompany begaat een overtreding op een gevaarlijke plek.
19
Tim Matthys trapt de bal rakelings naast de kooi van een geklopte Silvio Proto. De beste doelpoging van de wedstrijd tot nog toe.
20

Goal
Doelpunt van Tony Sergeant (Onbekend Onbekend)
Zetterberg doet niets om Tony Sergeant tegen te houden, en die trapt Zulte-Waregem met een bom op voorsprong. De Gaverbeek ontploft, want de virtuele competitieleider staat hier terecht 1-0 achter.
25
Silvio Proto voorkomt de 2-0 na een schot van Stijn Meert, ex-Anderlecht.
29
Par Zetterberg beleeft een wanhopig eerste halfuur, waarin hij op alle vlakken tekort schiet tegen een sterke Stijn Meert.
31

Goal
Doelpunt van Vincent Kompany (Onbekend Onbekend)
Vincent Kompany brengt zijn team net als in Sevilla op voorsprong. De Gouden Schoen 2004 begint stilaan een ware goalgetter te worden, en net als in de Champions League is ook dit een erg belangrijk doelpunt voor paars-wit.
42
 Gele kaart voor Olivier Deschacht
Zewlakow mag zich opmaken voor een basisplaats tegen Standard, nadat Deschacht, de enige die geen gele kaart mocht krijgen vandaag, geboekt wordt.
44
Tony Sergeant legt de bal panklaar voor Tim Matthys, maar Silvio Proto verricht uitstekend werk en houdt Matthys, die niet echt secuur afwerkte, van de voorsprong.


Scheidsrechter
Rust
We gaan rusten met 1-1, een gevleid gelijkspel is het voor Anderlecht, dat geen enkele open kans kon creƃĀ«eren. Vincent Kompany speelde ook vandaag de redder in nood, nadat Sergeant eerder al Zulte op voorsprong had gebracht.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
52
Anderlecht lijkt nu toch wat druk te kunnen gaan creƃĀ«eren. Het wordt afwachten of Par Zetterberg zich kan herpakken.
56
Een uitstekende recuperatie van Anthony Vanden Borre. Hij blijft recht na een tik van Tony Sergeant, maar geeft dan een slechte pass richting Wilhelmsson. Anderlecht is beter uit de kleedkamers gekomen, maar het is nog steeds niet overtuigend wat de vice-kampioen op de mat brengt.
66
Kompany lijkt de 1-2 tegen de touwen te trappen, maar zijn schot wordt in extremis nog afgeblokt. De wedstrijd laat zich volledig kenmerken door de technische onvolmaaktheden.
69
Vervangen Laurent Delorge
Ingevallen Anthony Vanden Borre

Vanden Borre speelde een erg zwakke partij en wordt terecht vervangen door Laurent Delorge, die meteen voorin gaat spelen.
70
Walter Baseggio lanceert tegenstander Salou, maar Silvio Proto zit er goed tussen.
82
Anderlecht krijgt een hoekschop, maar kan daar geen doelgevaar uit halen. Sporting domineert, maar kan niet overtuigen.
84
Christian Wilhelmsson gaat helemaal alleen op Rengier af, maar wordt onbegrijpelijk afgevlagd.
87

Goal
Doelpunt van Christian Wilhelmsson (Onbekend Onbekend)
Christian Wilhelmsson neemt wraak op de lijnrechter, die hem enkele minuten geleden van de 1-2 hield. Chippen bekroont een matig tot goede prestatie met de winning goal.
90
Zulte-Waregem krijgt nog 2 minuten om de gelijkmaker te forceren.
91
Zulte-Waregem komt met drie man in de kleine rechthoek, maar Salou laat het onbegrijpelijk liggen. Deze had moeten zitten, en hij weet het.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.