Speeldag: Speeldag 19
Stadion: Daknam
Put en Anthuenis starten met een punt
Philippe Crols

Lokeren - Moeskroen was het duel tussen twee nieuwe trainers. Anthuenis bij Lokeren en Put bij Moeskroen. Er kwam geen winnaar uit de strijd, want beide ploegen verdeelden de doelpunten en dus ook de punten netjes onder elkaar. Het werd 1-1.

De wedstrijd op Daknam kwam relatief traag op gang. Het was een kwartier wachten op de eerste kans en die was voor de bezoekers. Grondin knalde op Milojevic en die wist de bal niet vast te houden. Dimbala slaagde er echter niet in om zijn kopbal in de herneming voorbij de Lokerse doelman te krijgen. Een kleine vijf minuten later was het wel prijs voor de bezoekers. Deze keer zette Dimbala voor en kon Sanchez in twee tijden de 0-1 in het Lokerse doel schieten. Vijf minuten later wist de Moeskroen-aanvaller de voorsprong bijna te verdubbelen. Na wat geklungel in de thuisdefensie kreeg hij de bal en lobde deze vervolgens over het doel. Op het halfuur kwam Lokeren dan eindelijk eens opzetten. Bancé schoot net naast. Tien minuten voor rust kreeg Lokeren echter de beste kans van een matige eerste helft. Jukic schoot hard op de kruising. Rusten deden beide ploegen echter wel met die 0-1-voorsprong voor Moeskroen.

Na rust was het ook weer een kwartiertje wachten vooralleer we een doelkans mochten noteren. Dimbala schoot op aangeven van Tailson over. Nog geen minuut later knalde Xavier Deschacht hard op Moeskroen-doelman Luzi en nog wat later schoot hij voorlangs. Lokeren werd stilletjes aan wel de betere ploeg, maar doelpunten scoren was er nog niet bij. Madi kwam wel dicht bij een doelpunt, maar zijn inzet ging naast. Toch was ook Moeskroen nog gevaarlijk in die tweede helft. Tailson kwam twee keer alleen voor Milojevic, maar scoren deed de ex-Lokeren-speler niet. Tien minuten voor tijd scoorde de thuisploeg dan toch de gelijkmaker. Bancé redde het debuut van Aimé Anthuenis door de 1-1 op een spectaculaire manier te scoren.

Beide ploegen schieten weinig tot niets op met dit gelijkspel. Lokeren blijft zevende en doet niet zo'n goede zaak wat betreft de top-5-plaatsen. Moeskroen is nu veertiende met 20 punten.