Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse zuinig langs STVV
Rita De Meyer

Lierse wou thuis de onverdiende nederlaag op de eerste speeldag tegen Standard verwerken. Dat moest het wel doen zonder Cruz die ziek langs de kant bleef. STVV kon de laatste jaren heel wat punten meepikken op Lierse en kon afzakken naar het Lisp met een volledige kern.

Lierse startte het beste aan de partij met enkele kleine kansen. Belic werd nooit echt bedreigt maar Lierse toonde het meeste initiatief. Na een kwartier begon ook Sint Truiden in de wedstrijd te komen. Lierse-doelman Cliff Mardulier moest enkele keren plat op pogingen van Nys en Niemi. Lierse kwam toch op voorsprong in een tot dan evenwichtige partij. na een lange bal van Vairelles verkeek doelman Belic zich op de bal waardoor hij zowat zichzelf klopte. Nunes bedankte en kon simpelweg zijn eerste doelpunt voor Lierse tegen de netten werken. Even voordien leek STVV op voorsprong te komen maar de lijnrechter dacht daar anders over. Een schot werd door Mardulier in de voeten van een Truiense aanvaller gebokst. Deze stond op het moment van het eerste schot in buitenspel en profiteerde dus zo van zijn positie waardoor het doelpunt werd afgekeurd.

De tweede helft begon in slaaptempo, ook nu was Lierse in de beginfase de meest gretige ploeg. STVV kon slechts met mate dreigen maar kwam alweer terug in de wedstrijd na een kwartier in de tweede helft. De beste kans kreeg Imschoot via een vrije trap, zijn krul miste maar net de bovenhoek. De ingevallen Santalab maakte een goeie beurt maar ook zijn poging van op afstand kreeg geen gevolg. STVV stuurde de laatste tien minuten al zijn manschappen naar voor in de hoop zo de Lierse-verdediging kapot te beuken. De wedstrijd werd alsmaar bitsiger naar het einde toe, het voornaamste slachtoffer was Laurent Fassotte. Hij werd vervangen door Jurgen Raeymaeckers waardoor een sterk spelende Wils een rij achteruit schoof. In de eerste helft werd ook Ninoslav Milenkovic na een duel vervangen door Nnaji.

De Truienaars konden ondanks veel inzet geen tegendoelpunt meer maken, zo eindigde de wedstrijd op 1-0 in het voordeel van Lierse. Een echte revanche voor de wedstrijd op Standard was het niet maar Lierse hield toch de drie punten thuis in zijn eerste thuismatch.