Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Le Canonnier
Lokeren te sterk voor Moeskroen
Tonnelier Caroline

Lokeren heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet.  De Waaslanders haalden het met 0-2 van een onmachtig Moeskroen.  Na een zwakke eerste helft nam Lokeren in de tweede helft afstand van de thuisploeg.  Moeskroen kon in aanvallend opzicht weinig op de mat leggen, terwijl de bezoekers dankzij een sterk middenveld nooit de controle over de wedstrijd verloren.  Al bij al een verdiende overwinning voor Lokeren, dat opnieuw een stevige indruk maakte.

Bij de thuisploeg was Dugardein onbeschikbaar wegens een blessure. Siljak, ook niet helemaal fit, startte op de bank, net als spitsbroeder Dimbala.  Lokeren startte met dezelfde elf als vorig weekend.  Drulic, van wie veel verwacht wordt, zat voor het eerst in de kern.
Tijdens de eerste helft was er weinig te beleven.  Moeskroen probeerde vooral het Lokerse middenveld te ontregelen en slaagde daar aanvankelijk vrij goed in.  Aanvallend was Moeskroen echter te zwak om de bezoekende verdediging te verontrusten. Custovic kwam een paar keer dreigen, maar een doelpunt bleef uit.   Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Lokeren steeds meer greep op de wedstrijd, alhoewel de Oost-Vlamingen niet echt kansen konden creĆ«ren.

In de tweede helft kreeg Lokeren steeds meer controle over de wedstrijd.  Bij de eerste echte kans was het al meteen raak voor het team van Muslin.  Aanvoerder Vidarsson scoorde dankzij een afgeweken bal. Ondanks drie wissels bij Moeskroen slaagde de thuisploeg er amper in Lokeren te verontrusten.  Alleen Custovic was nogmaals gevaarlijk, maar opnieuw slaagde hij er niet in een sterk keepende Milojevic te verslaan.  In de slotfase werd het zelfs nog 0-2 voor de bezoekers.  Vijf minuten voor affluiten besliste Van Handenhoven op aangeven van Gretarsson de wedstrijd met een knappe stifter.  De Waaslanders hebben na een gelijkspel tegen RC Genk en een overwinning buitenshuis hun competitiestart niet gemist.  Als ze op dit niveau blijven presteren, behoort een plaats in de subtop zeker tot de mogelijkheden.  Moeskroen lijkt een lang en moeilijk seizoen tegemoet te gaan.