chaCharleroi
lieLierse SK
0-1
44' Dragan Mrdja (pen)
Datum: 18/02/2006 20:00
Speeldag: Speeldag 23
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Lierse sterker dan Charleroi
Ronny anthonis

Lierse heeft vanavond gedaan wat het moest doen, winnen in en tegen Charleroi, het hol van de leeuw volgens sommigen. Het beloofde een moeilijke partij te worden werd vooraf gezegd, maar de Pallieters toonden zich als een sterk en mentaal weerbaar collectief. La Louvière voelt nu de hete adem in de nek maar heeft nog wel enkele wedstrijden te goed.

Lierse begon met een opvallend jonge ploeg aangevuld met de ervaring van Kacic en Snoeckx. De jonge doelman Jochem Tanghe mocht in de basis starten met op de bank de amper vijftien jaar oude Nathan Goris. Er was zelfs bijna iets uniek gebeurt want heel Lier hield zijn hart vast wanneer Jochem Tanghe vrij vroeg in de wedstrijd geblesseerd leek. Uiteindelijk kon de (zichtbaar pijn lijdende) Tanghe de wedstrijd uitspelen en met bravoure overigens. Veel andere dingen zijn er niet te vertellen over die eerste helft. Charleroi startte met drie aanvallers op papier, maar dat leverde weinig op. Vrij weinig kansen tot plots net voor rust een Zebra de bal met de hand raakte in de eigen zestien. De strafschop die daarop volgde werd feilloos omgezet door Mrdja. Lierse op rozen de rust in.

In de tweede helft nam Lierse het voortouw en Iakovenko had de 2-0 aan de voet, maar de bal ging er niet in. Aan de overzijde kwam Charleroi er ook dichtbij maar een sterke Dreesen en een secure Tanghe hielden Lierse goed recht. De beste kans voor Lierse kwam er nog via een vrije trap van Iakovenko maar zijn poging belandde net naast. De gemoederen van Charleroi geraakten dan verhit en er volgden nog enkele opstootjes. Mrdja ging neer met krampen en de Zebra’s wilden hem zelf buiten dragen. Net voor affluiten werd het dan helemaal een circus toen bijna alle 22 spelers een discussie aan de zijlijn voerden.

Na affluiten zagen we nog mooie taferelen in het Lierse-vak en terecht. De ploeg haalde een mooie zege binnen, meteen de eerste uitzege dit seizoen. Een mooie 9 op 12 zal zeker deugd doen voor de ploeg in nood. [AN]