Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Daknam
Bancé wint van Westerlo
Ruben Claesen

In een leuke eerste helft en een mindere tweede kwam Lokeren als winnaar uit de strijd, het versloeg Westerlo met 3-2. Bancé was goed voor drie goals, voor de bezoekers troffen Janssens en Evens raak.

Bij Lokeren waren Bouab, Gretarsson, Drulic, De Vroe, Van Handenhoven, Doba en Vidarsson nog steeds geblesseerd, Bouchouari startte in de basis. Westerlo miste de geblesseerde De Wilde, Beloufa en Wagemakers, Mario Verheyen kwam terug uit schorsing. Nico Van Kerckhoven viel in extremis nog geblesseerd uit.

De wedstrijd begon fel en Lokeren was de eerste ploeg die dreigde. Via Bouchouari kwam de bal bij Kristinsson, die net naast besloot. Erg onder de indruk waren de Kempenzonen en enige spits Utaka niet. De Nigeriaan probeerde vanuit een scherpe hoek, maar Milojevic stond pal. Op de tegenaanval kon de thuisploeg meteen scoren. Op voorzet van Filipovic kon Bancé de 1-0 mooi binnenkoppen. Met slechts één spits leek Westerlo aanvankelijk niet veel deuken in de Waaslandse defensie te trappen, dus hielp keeper Milojevic maar een handje, al past deze uitdrukking misschien niet zo goed in de context. Good old Chris Janssens vuurde nog eens één van zijn gevreesde vrije trappen af, Milojevic liet de bal onbeholpen onder zich doorglippen, 1-1. De thuisploeg bleef niet bij de pakken zitten, want nauwelijks twee minuten later kwam Lokeren bijna weer op voorsprong, maar de kopbal van Doll trof de paal. Gaspercic kon even later een poging van Bouchouari uit zijn doel weren. Rond het halfuur kwam Lokeren dan toch op voorsprong. De voorzet van Overmeire kwam aan op de borst van Bancé, die verwoestend uithaalde en Gaspercic het nakeken liet: 2-1. Een minuutje later kon diezelfde Bancé bijna de 3-1 potten, maar hij kreeg de bal nog over de lat. Het bleek slechts uitstel van executie, want op slag van rust stuurde Kristinsson de Burkinees weg, 3-1, meteen de ruststand.

De tweede helft was beduidend minder van kwaliteit dan de eerste. Westerlo probeerde met de moed der wanhoop op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer, maar tot kansen kwam het nooit. Tien minuten voor tijd was er dan toch even opschudding toen Gaspercic een terugspeelbal pakte, de vrije trap van Vukomanovic was hard maar ging recht op Gaspercic af, die zonder veel moeite wegbokste. In de extra tijd kon Westerlo zowaar toch nog tegenscoren, toen Evens een vrije trap van Van Imschoot binnenwerkte. 3-2 was de eindstand. [AN]