wesWesterlo
staStandard
Datum: 08/04/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Het Kuipje
Standard zegeviert op lusteloos Westerlo
Ruben Claesen
| 0 reacties
Standard zegeviert op lusteloos Westerlo
Foto: © SC

Standard staat weer alleen aan de leiding. In en tegen een onmondig Westerlo kwamen de Luikenaars zelden of nooit in de problemen, mede door de vroege openingsgoal van Negouai na een flater van jewelste van Gaspercic. In de loop van de tweede helft kegelde Rapaic schitterend een vrije trap in de kruising, meteen de beslissing. De wedstrijd werd ontsierd door een aanslag van LĂ©onard op de enkel van Wagemakers, die mogelijk een middenvoetsbeentje brak.
 
Bij Westerlo bleven De Wilde, Beloufa en Verheyen out. Voorin moest Owoeri het alleen proberen te klaren. Bij Standard was enkel De Camargo geblesseerd. Costa kwam terug uit blessure en verving Sarr in de basis, die geschorst was. Ook Conceiçao was er uiteraard nog steeds niet bij.
 
Er werd afgetrapt door Westerlo, Wagemakers speelde terug op Gaspercic, die schoof weg en trapte tegen Negouai, die de klus afmaakte. Ongetwijfeld de snelste goal in de competitie, na tien seconden spelen, een slechtere start kon Westerlo zich niet inbeelden. Standard zette erg hoog druk, Westerlo wist daar niet meteen een antwoord op te vinden. Rond het kwartier kon Westerlo ietwat dreigen, Dembélé kon de kopbal van Van Imschoot zonder veel moeite ontzetten. Westerlo was doorlopend in balbezit, maar deed daar nauwelijks wat mee. Standard hield vooralsnog makkelijk stand. Na twintig minuten spelen bereikte een lange bal van Moreira Tchité, Gaspercic kwam goed uit, maar trapte de bal weer tegen de benen van Tchité, die kon echter niet profiteren, zijn lob was niet goed genoeg, een voorzet was een betere optie. Rond het halfuur kermde Wagemakers het uit van de pijn toen Léonard smerig op zijn enkel ging staan. De rechtsback moest vervangen worden door Sarki. Vlak voor rust was er nog een schietkans voor Delen, het leek gevaarlijk te gaan worden, maar de poging strandde toch op twee à drie meter van de goal. Het stond 0-1 bij de rust.

In de tweede helft meteen de eerste goeie kans voor Westerlo, Delen en Owoeri stonden plots vrij, het schot van de eerste werd afgeblokt door Onyewu. Westerlo begon de bovenhand te krijgen, Standard loerde op de counter en op de snelle Tchité. In de zesenzestigste minuut leek de match gespeeld door een schitterende goal van Milan Rapaic. Hij vuurde een vrije trap keihard naar de kruising, Gaspercic zag de bal niet goed komen door de laagstaande zon, maar in feite mocht die bal er nooit in. Veel meer viel er niet meer te beleven in het Kuipje, Standard moest niet meer, Westerlo wou wel, maar kon niet meer. Standard won dus verdiend met 0-2 van Westerlo, dat alleen even in de tweede helft de schijn kon opwekken dat het iets kon terugdoen. [AN]

Vooraf