Speeldag: Speeldag 32
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Zulte Waregem onderuit op Charleroi
Anthony Van der Planken

Charleroi heeft thuis tegen Zulte Waregem de volle buit gepakt. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel, maar toch was de wedstrijd leuk om volgen. Uiteindelijk trok Charleroi met 2-0 aan het langste eind.

Het verjongde Zulte Waregem kreeg wel de eerste kans van de wedstrijd.  Bertrand Laquait moest tot tweemaal toe zijn lichaam strekken op pogingen van Stijn Meert. Ook aan de andere kant moest de doelman meteen zijn kunnen tonen. Sengier kon een uitstekende vrijschop van Dante uit de winkelhaak ranselen. Charleroi ontpopte zich tot de betere ploeg en creëerde enkele goede kansen. Ciman kopte rakelings naast, Orlando kende nog meer pech toen zijn bal op de paal belandde. Uiteindelijk kregen de Karolo's toch loon naar werken. Tien minuten voor tijd kon Akpala profiteren van een geloste bal van Sengier na een schot van Orlando. Charleroi verdiend op voorsprong, meteen ook de ruststand.

Bij de rust wisselende Charleroi-trainer Jacky Mathijssen speler Nasredine Kraouche voor Grégory Christ. Een gouden wissel, zo bleek, want meteen na de koffie legde Christ de 2-0 tegen de netten. Akpala zorgde voor de assist. Dante, Akgul en Akpala kwamen nog dicht bij een derde treffer, maar die zat er uiteindelijk niet in. Charleroi won zo verdiend en komt op de achtste plaats in het klassement. Zulte Waregem blijft zesde en denkt vooral aan de bekerfinale.