Speeldag: Speeldag 33
Stadion: Regenboogstadion
Westerlo boekt eerste uitzege in 2006
Ruben Claesen

Een zwak acterend Zulte Waregem heeft vanmiddag in het eigen Regenboogstadion een 1-2 nederlaag opgelopen tegen Westerlo, dat ongeveer een uur lang met tien man moest spelen.

Bij Zulte Waregem waren aanvallers Salou en Breleur er niet bij. Verschuere was geschorst. Westerlo moest een pak spelers missen. Ntuka, De Wilde, Beloufa, Verheyen, Vanarwegen, Wagemakers, Utaka, Sarki en Owoeri lagen in de lappenmand. Evens kwam wel terug uit schorsing en Vangeel startte weer in de basis.

Al na acht minuten kon de thuisploeg de score openen. Westerlo leek nog te slapen toen Tim Matthys van dichtbij binnentikte. Lang kon Zulte Waregem niet genieten van de voorsprong, want amper een minuutje later stond het alweer gelijk. Jef Delen passeerde Merlier met een lage schuiver. Tien minuten voor rust werd bezoeker Michal Scasny met een domme tweede gele kaart van het veld gestuurd, nadat hij eerst een fout beging, en dan scheidsrechter Hamer verbaal aanviel. 1-1 bij de rust, geen hoogstaande wedstrijd, Westerlo had de betere kansen, maar de bordjes hingen dus nog gelijk.

De tweede helft was een nog magerder beestje dan de eerste. Westerlo speelde hoe het al ongeveer heel de terugronde speelde, Zulte Waregem leek leek moe en had al de bekerfinale in het hoofd. Tien minuten voor affluiten viel er dan toch nog een doelpunt, Wim Mennes bezorgde Westerlo haar eerste uitzege van de terugronde.