Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Jan Breydel
Excelsior onderuit in Jan Breydel
T. Coremans

Moeskroen kon vrijdagavond niet stunten op het veld van titelkandidaat Club Brugge. Excelsior, met goaltjesdief Custovic, ging met 5-1 de boot in. Bij de Bruggelingen waren Ishiaku en Salou niet beschikbaar. Yulu-Matondo en Balaban startten in de voorlijn. Voor deze wedstrijd stond de thuisploeg slechts drie puntjes voor op de Henegouwers.

Onder het toeziend oog van scheidsrechter Bas Nijhuis, Nederlander, begonnen beide ploegen om half negen aan hun wedstrijd van de tiende speeldag in onze voetbalcompetitie. In de aanvangsfase nam Club duidelijk het initiatief. Dat resulteerde al vroeg in een doelpunt. Maertens verstuurde een knappe cross over vijftig meter naar Daerden. Die legde al even subliem terug op Vermant, die er 1-0 van maakte. Drie minuten later was het alweer raak. Brian Priske trapte een lange bal over de rode muur van Moeskroen heen. Yulu-Matondo controleerde, nam de bal knap mee en schoot overhoeks binnen.

Op het halfuur kwamen de bezoekers eindelijk eens dreigen. Eerst werd een mooie kans voor Tohoua fraai gepakt door Stijnen. Even later leek de aansluitingstreffer een feit. Custovic trapte eerst op de Brugse goalie, vervolgens werd de rebound door Maertens van de lijn geschoven. Daarna namen de Bruggelingen de sokkel weer over. Matondo's kans werd van de lijn geveegd, Daerden trapte de herkansing tegen de lat. Na nog een mooi uitgevoerde vrije trap van Balaban, net voor rust, kon Yulu-Matondo net niet naast Volders binnen knikken. We rustten met 2-0.

De Henegouwers kwamen het creatiefst uit de kleedkamers. Custovic, weer hij, kwam alleen voor Stijnen. Onze nationale doelman etaleerde weer maar eens zijn waarde voor Club. Even later was het wel raak. Na een hoekschop kopte Custovic de bal naar de verste paal, Grimaldi kon makkelijk de aansluitingstreffer binnenprikken. Twee minuten na zijn doelpunt pakte diezelfde Grimaldi met een doodschop uit naar Yulu. Verdiende maar overbodige rode kaart en Moeskroen met z'n tienen verder. Nog geen twee minuten later kopte Jeanvion Yulu-Matondo op aangeven van Vermant de 3-1 op het bord. De wedstrijd leek nu wel gespeeld. Club tikte rustig de bal rond. Excelsior probeerde nog, maar blauw-zwart kon nu zijn geliefkoosde spelletje spelen. Clement en Balaban diepten de score nog verder uit tot respectievelijk 4-1 en 5-1. Na de uitsluiting van Grimaldi konden Les Hurlus geen vuist meer maken en kwamen ze in de slotfase nog tweemaal goed weg.

Club Brugge rukt hiermee op naar de tweede stek in de rangschikking naast Anderlecht, dat morgen Lierse ontvangt. Moeskroen blijft in de middenmoot ronddobberen. [AN]

Club Brugge: Stijnen, Vermant, Clement, Daerden, Englebert, Balaban, Blondel, Gvozdenovic, Priske, Maertens en Yulu Matondo. Wisselspelers: Verbauwhede, De Cock, Dufer, Dreesen, Van Heerden, Leko en Roelandts.

Exc. Moeskroen: Volders, Tohoua, Charlet, Dugardein, Custovic, Sanchez, Grimaldi, Tomou, Van Gyseghem, Toyes en Chantry. Wisselspelers: Hochepied, Haghedooren, Kebe, Besengez, Brouckaert en Dorothee.

DOELPUNTEN: 12' Vermant (1-0), 15' Yulu-Matondo (2-0), 51' Grimaldi (2-1), 54' Yulu-Matondo (3-1), 70' Clement (4-1), 73' Balaban (5-1)

GEEL: 23' Van Gyseghem, 44' Toyes, 63' Sanchez, 65' Charlet

ROOD: 53' Grimaldi

LEIDING: Nijhuis Bas.