Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen en Lokeren spelen gelijk
Jelle Vereecke

Op Le Cannonier hielden Moeskroen en Lokeren elkaar in evenwicht. Lokeren klom vroeg op voorsprong via Maznov, maar met de hulp van doelman Lazic, maakte Moeskroen nog gelijk via Toyes. Beide ploegen blijven hangen in de brede middenmoot.

Sporting Lokeren leeft weer op onder leiding van Rudi Cossey. Op Daknam versloegen ze met 10 man Club Brugge in een waar spektakelstuk. Moeskroen kende een goed seizoensbegin, maar sinds scherpschutter Custovic de weg naar doel niet meer vindt, zakken Les Hurlus wat weg. Lokeren had de statistieken alleszins tegen zich. Het kon nog niet winnen buitenshuis, Moeskroen was thuis nog ongeslagen. Lokeren moest noodgedwongen starten met Hasi in plaats van de geblesseerde Vukomanovic, Tambwe verdween ook naar de bank en werd vervangen door Predrag Filipovic. Bij Moeskroen kwamen Charlet en Van Gijseghem in de ploeg.

Lokeren begon eindelijk eens goed aan een partij. De laatste weken kwam het snel op achterstand, maar nu deden ze het omgekeerde. Goran Maznov moest even van het veld voor verzorging, maar toen hij terug het veld opkwam, verstuurde Besnik Hasi een prachtige bal naar hem. De Macedonische international nam de bal aan en legde beheerst in doel. Het was 0-1 na vier minuten spelen. Lokeren leek vertrokken en wou snel komaf maken met de Walen, maar het tweede doelpunt viel niet. Er zat geen tempo in de match en Lokeren ging loeren op de counter. Enkel Tomou kon voor rust enkele keren dreigen, maar doelman Lazic zat er enkele keren goed bij.

In de tweede helft dezelfde spelers en hetzelfde spelbeeld. Lokeren trok zich massaal terug in de eigen zestien en liet Moeskroen komen. De Walen zorgden dan ook voor alle kansen, maar kopballen van Tohoua en Custovic konden Jugoslav Lazic, een van de uitblinkers tegen Brugge, niet verontrusten. Maar het is diezelfde Lazic die voor de gelijkmaker zorgt. De doelman komt onnodig uit zijn doel bij een voorzet en Moeskroen-verdediger Toyes klimt hoger dan de Lokerse verdedigers. De bal was te hard om nog ontzet te worden van de lijn en de 1-1 stond op het scorebord, Moeskroen verdiend langszij.

Moeskroen duwde dan nog even door, maar een kopbal van Dugardein gaat voorlangs in hoekschop. Camara zorgt dan nog voor opschudding door neer te gaan in het strafschopgebied, maar scheidsrechter Vervecken legt de bal niet op de stip. Zo blijft de stand 1-1 na een wedstrijd tussen twee middenmoters. Lokeren is uit de sportieve zorgen, nu nog afwachten of voorzitter Lambrecht Slavoljub Muslin terug naar Lokeren kan halen. Moeskroen blijft in de eerste kolom en heeft voorlopig een redelijk seizoen. Er ontbrak vandaag echter een afwerker om aanspraak te kunnen maken op de zege.