Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Regenboogstadion
Essevee en Westerlo even goed
Jelle Vereecke

In een boeiende partij hielden Zulte-Waregem en Westerlo elkaar in evenwicht. Roussel scoorde tweemaal voor de thuisploeg, maar Utaka net voor en Ogunsoto net na de rust legden de eindstand vast. Op het einde kregen beide ploegen nog kansen, maar de bal ging er niet meer in.

Als Zulte-Waregem en Westerlo op het veld staan, kan je een leuke wedstrijd verwachten. Zulte-Waregem kent echter niet zo'n goed seizoen, het stond slechts 3 punten verwijderd van een degradatieplaats. Westerlo daarentegen kon mits winst voorlopig naast Club Brugge te staan komen. En beide teams verwenden het publiek. Matthys beëindigde de studieronde, maar zijn schot mistte nog richting. Ook Ogunsoto kreeg al wat kansen in het begin, maar ook hij kon de weg naar doel nog niet vinden. De eerste grote kans kwam er dan in de twaalfde minuut. Chris Janssens stond afgezonderd voor doel, maar hij knalde de bal via Gaspercic in corner. Enkele minuten later nog een grote kans, maar Tony Sergeant kopte de corner van Matthys via de paal naast doel.

Uiteindelijk leidde de druk van de thuisploeg toch tot een doelpunt. Een voorzet van Tim Matthys kwam achter Cédric Roussel terecht. Roussel had echter een geniale ingeving en maakte met een omhaal de 1-0. En 10 minuten later was het weer raak voor de felgeplaagde spits : hij nam een bal van Sergeant mooi mee en knalde die overhoeks in doel. De thuisploeg op rozen gezet door 2 doelpunten van Cédric Roussel.

Dan doet er zich voor rust echter een vreemd tafereel voor. Doelman Geert De Vlieger loopt achter een bal aan die buiten de grote rechthoek over de achterlijn lijkt de rollen. Patrick Ogunsoto is echter als eerste bij de bal, die al dan niet over de lijn was. De Vlieger liep terug naar zijn doel, maar ondertussen had Ogunsoto de bal vanop de achterlijn richting doel gekruld. Gelukkig voor Essevee ging de bal tegen de paal. Maar de aansluitingstreffer kwam er toch nog voor de rust : Utaka knalde hard van dichtbij op doel en De Vlieger kon enkel nog even de bal aanraken, we gaan rusten met 2-1.

De tweede helft begon slecht voor de thuisploeg. Coach Dury had op de rechtsachter de voorkeur gegeven aan de jonge Lander Vansteenbrugghe boven Stijn Minne om de geschorste Nathan D'Haemers te vervangen. De 19-jarige snaak beging echter een trekfout op de ervaren Jef Delen in het strafschopgebied. Een penalty was het logische gevolg en Ogunsoto zette die feilloos om. Vanaf dan kon de match alle kanten uit maar onder andere Van Nieuwenhuyze en Ogunsoto misten de kansen. Ook Roussel kon zijn hattrick niet vervolledigen en hij trapte over. Ook het slotoffensief van de thuisploeg leverde geen doelpunt meer op.

Zo bleef het bij 2-2 na een boeiende partij. Essevee blijft onderaan hangen in het klassement, meer nog : de degradatieplaatsen komen weer een puntje dichterbij, door winst van STVV en Cercle. Westerlo mist een unieke kans om over Standard te wippen in de strijd om Europees voetbal. Ogunsoto blijft wle onbedreigd topschutter en de Kempenaars lijken nog een leuk seizoen tegemoet te gaan.