Datum: 03/12/2006 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse deed Brugge bibberen
Lierse deed Brugge bibberen
Foto: © SC

Club Brugge won dan wel met 1-2 op het veld van Lierse maar de geleverde prestatie liet te wensen over. Dat was ook voor een deel de verdienste van een goed (en levendig) Lierse, dat toonde nog niet helemaal dood te zijn. 

Lierse begon als de betere ploeg maar verder dan een mooie kopkans voor de jonge Yoni Buyens kwam het niet. De thuisploeg kon de bezoekers goed opvangen en er zelf af en toe goed uitkomen. De verstuurde voorzetten en de cruciale laatste passen waren evenwel te slordig om echt gevaarlijk te zijn. Het tij keerde helemaal toen Balaban met een lobje Lierse-doelman Vaessen kon verrassen. De doelman kon de bal nog beroeren maar Englebert liep de bal alsnog tegen de netten. Lierse even het noorden kwijt en zoals zo vaak kwam niet veel later de genadeslag. Op het halfuur plaatste Daerden de bal loepzuiver op het hoofd van Salou, die hard en laag binnenkopte. 

Lierse kon dan toch nog terugvechten, na een duel tussen Jarju en Vermant bleef deze laatste liggen, maar Jaju speelde door en trapte de bal vanop afstand de kruising in, heerlijk doelpunt. Lierse drukte met de steun van de supporters nog even door maar Ernandes, Eberle en vooral Snelders konden de kansen niet afwerken.

De tweede helft ging goed op en neer, vooral de beginfase was aangenaam om volgen. De Braziliaan Ernandes leek gebeten om het zijn ex-ploeg moeilijk te maken, Stijnen plooide echter niet. Bij Lierse zakte de fysiek dan tot in de schoenen en het balbezit werd voor Club Brugge. De ingekomen Yulu-Matondo kreeg al meteen een reuzekans maar wrong ze ook de nek om, veel scheelde het echter niet. Toen de Brugse druk even ging liggen toonde Lierse-coach Rekdal zijn winnaarsmentaliteit. De Noor bracht Develer voor Vandenbroeck, een aanvaller voor een verdediger. Net daarvoor had Jatta een mooie kans, maar hij richtte zijn schot binnen het bereik van Stijnen. Brugge kon counteren naar hartelust maar deed te weinig met de kansen. Even hield Lierse nog de adem in toen Blondel ook iets mooi in gedachten had, zijn verre lobbal ging maar net over. Ook Brugge moest nog even bibberen toen een kopbal van Jatta op de lat terechtkwam, de rebound belandde op het dak van het doel, alweer pech voor Lierse.

De Pallieters speelden moedig tegen de kustploeg, maar lagen na negentig minuten weer verslagen tegen de mat. De thuisploeg verdiende zeker een punt maar bleef alweer met een wrang gevoel achter. Bij deze hebben ze wel laten zien dat Lierse allesbehalve dood is. Uitkijken dus naar de terugronde. Club Brugge deed een enorm goeie zaak in het klassement, ze naderen nu tot op één puntje van Anderlecht. [AN]

Vooraf