Stadion: Stade Charles Tondreau
Kanaries rood gepakt
Yves Dekoning

Bergen - Sint-Truiden 2-0

Bergen en Sint-Truiden speelden een eerder saaie partij, alleen gekleurd door twee rode kaarten voor de bezoekers. In de slotfase kon de thuisploeg dan toch de drie punten meegraaien.

Bergen en Sint-Truiden hadden beiden hun eerste duel verloren en wilden een tweede nederlaag op rij vermijden. De thuisploeg zocht voorzichtig naar een opening, maar STVV had een sterke defensieve organisatie op poten gezet. De eerste helft was dan ook slaapverwekkend. Rocky Peeters kon in de 22ste minuut bijna vuur in de partij schieten, maar knalde tegen de paal. Sander Debroux mocht na zijn tweede gele kaart een paar minuten vroeger dan de andere Kanaries gaan rusten.

Na de koffie kwam Mons dan toch iets sterker voor de dag. Met een man meer drukte het Sint-Truiden naar achter, maar Bart Deelkens stond sterk op zijn benen. Hij behoedde STVV enkele keren knap van een achterstand. In de slotfase liep het dan helemaal verkeerd voor de bezoekers. Op twee minuten tijd pakte Peter Delorge twee keer geel. Hij had het veld amper verlaten toen Mohamed Dahmane Bergen op voorsprong bracht. Ondanks een serieuze buitenspelgeur werd de goal goedgekeurd. Negen Kanaries zochten wanhopig naar de gelijkmaker, maar Wilfried Dalmat maakte er nog 2-0 van. De eerste drie punten voor promovendus Bergen, STVV moet met lege handen terug naar Haspengouw. Het is al de tweede keer op rij dat de Limburgers de punten in de eindfase nog uit handen geven.