Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Jules Ottenstadion
Onmondig AA Gent blijft puntenloos
Guillaume Belaey

Ook na de tweede competitiewedstrijd, de eerste op eigen veld, blijft AA Gent puntenloos achteraan bengelen. Tegen Moeskroen slikten de Buffalo’s hun tweede nederlaag op rij. De manier waarop dit alles gebeurde doet toch vragen oproepen. In deze prille aanvangsfase scoorde Gent amper één keer (op strafschop) en incasseerde het al acht tegendoelpunten. Kortom de onmondigheid bij de Buffalo’s steekt de ogen uit. En dat was ook te merken tegen Moeskroen.

Vooral in de eerste 10 minuten kregen de Buffalo’s een drietal kansen die wellicht vroegtijdig Moeskroen op de knieën had gekregen. Al na vier minuten tikte De Beule op aangeven van Grégoire nipt naast. Het Moeskroense antwoord mocht er ook wezen. Amper één minuut later reageerde Custovic met succes want hij kogelde de openingstreffer voorbij Herpoel. Gent -niet aangeslagen- repliceerde maar Grégoire noch De Beule kregen de gelijkmaker op het bord. Ook Moeskroen liet zich niet doen want op het kwartier knikte alweer Custovic een hoekschop van Grondin net over doel.

Ogenschijnlijk bleef Gent druk zetten op een nochtans honkvaste Moeskroense defensie. Dat leidde uiteindelijk naar de gelijkmaker. Zewlakow stuurde een voorzet naar de ingelopen De Beule, die van de sokken werd gelopen. De scheidsrechter wees naar de stip en deze unieke kans liet doelman Herpoel niet onbenut. Gent weer langszij en dat gaf ogenschijnlijk de thuisploeg een mentale kick want 10 minuten nadien knalde Foley, op aangeven van Zewlakow, nipt over doel. Een laatste wapenfeit want nadien zagen de 6229 toeschouwers de wedstrijd verwateren zodat het rustsignaal een meer aangename verpozing betekende.

In die tweede helft poogde Gent zijn offensieven op aanvalswerk te laten lijken waarbij Moeskroen tamelijk agressief alles opving en de scheidsrechter te vaak het spel moest stilleggen. Veel middenveldspel, veel fouten en een ondermaats tempo waren de ingrediënten die de kijkers kregen voorgeschoteld. Even voor het uur toch nog een opflakkering bij een steriel Gent toen De Beule voorzette, maar een onzichtbare Zewlakow niet bij de pinken bleek.

In de 70e minuut was het wel raak toen Custovic, moeiteloos tussen twee Gentse verdedigers, een vrije trap van Dugardein mocht inknikken. Een verdubbeling die de matte Buffalo’s alsnog aanzette om furieus te reageren. In de 72e minuut kogelde de ingevallen Azofeifa de bal op de paal. In de slotfase poogden Azofeifa, Foley en De Beule alsnog de schamele meubels veilig te stellen. Maar omdat een ongeluk nooit alleen komt kreeg Gent in de 73e minuut het deksel vol in het gelaat wanneer de lijnrechter voor een fout appelleerde en de scheidsrechter daar niet op inging. Meteen volgde een voorzet vanop rechts die Demba Ba een derde keer genadeloos voorbij Herpoel joeg.

1-3, Moeskroen start met een 6 op 6, terwijl Gent net als Standard, AA Gent en Zulte Waregem puntenloos onderaan bengelt. [AN]